STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: Mood Carik Kerje... :)

Monday, May 06, 2013

Mood Carik Kerje... :)


tolong !! tolong !! hahaha... gile daa.. :) wink wink..
hye korang !!
tetibe je mintak tolong kan... :)

actually, aku mintak tolong untuk menyorok je dari ayah aku..
wahaha... bertuah tol... nak menyorok dari ayah sendiri...
mesti kene bebel kan.. sebab tu aku menyorok tu...
hehehe.. sememangnye sebab ayah aku daa start membebel laa aku nak menyorok..
hehehe...

sedang aku dok sedap melayan berite tadi laa..
aik? sejak bile pulak aku melayan berite nie kan? hahaha.. :)
sejak pilihanraye tu kot... hehehe...
mengundi pon idok.. ade hati nak nengok.. tak salah kan nak amik tau??
sengaja je.. nak meluangkan mase dengan parent aku laa katekan...
almaklumlaa.. kredit daa habis kan... kalau tak tu...
24 jam dengan pakwe je... hahaha.. :)

tengah dok tengok tu... bapak aku tanye pasal soh carik kerje...
dekat SPA... hahaha... hari tu kan aku dapat temuduga SPA untuk latihan separa perubatan..
tp, aku tak pergi... aku amik pandangan kawan-kawan aku pasal bende nie..
lagi-lagi... die langsung tak ade dalam bidang yang aku amik nie.. :)
so, niat yang berkobar-kobar tu aku batalkan sahaja... hee...
insyaallah, ade rezeki lain... aku pergi....

actually, ayah aku daa bising suruh isi segala jawatan yang sesuai dekat laman web SPA, JPA, MARDI and banyak lagi laa...
sampai aku isi untuk PDRM jugak.. senyap-senyap okeh.. hahaha...
ayah ku tak suke aku amik Polis.. tp, aku berdegil... isi secara senyap-senyap dulu..
tengok keputusan... lepas tu.. aku decide.. Insyaallah.. :)

ayah : kak, ko carik la kerje kat SPA tu.. dr ko online tak tentu hala tu...
aku : ye ayah... nanti akak carik.. sampai ke PDRM sekali akak isi nanti..
ibu : sudah-sudah laa dengan PDRM tu.. ayah ko x dapat.. anaknye pulak nak amik..
aku : alah ibu.. ayah tak dapat sebab nenek sorok borang ayah.. kalau tak, lepas daa...
ibu : haa, lepas tu... ayah ko pulak yang sorok borang kau..
aku : aish, sebelum kene sorok, kite sorokkan dlu... hehehe...

walaupun ayah aku tak kasi aku amik jugak polisi nie...
aku tetap isi.. mane nak tau kan.. ade rezeki... amin.. :)
kite suke kerje yang pakai baju seragam nie.. hehehe.. :)
okeh laa.. penat da.. bye bye.. :)

3 00 Komen:

nida zin said...

isi...jgn xisi.. mane taw ade rezeki... :)

Myra Mia said...
This comment has been removed by the author.
Myra Mia said...

@nida zintq awak.. :)

Post a Comment

 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/