STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: September 2013

Thursday, September 19, 2013

My Convocation Day ! [Part iii]



Sambung cerite ceriet konvo nie... lepas nie, tinggal sehari je lagi... hehehe.. :)
part yang lelepas [part i] , [part ii]
la nie cheq nak cerite hari ketige cheq kat Penang nohhh... hehehe :)


7 September 2013

Sabtu - hari nie... hanye untuk Jabatan Perdagangan and Jabatan Kejuruteraan Elektrik je yang konvo... nie konvo bebetul punye tau.. bukan yang rehearsal punye da... hahaha... :) tp, kawan ak yang Syikin laa konvo hari nie kan... kitorang tak p pon sambut kat dia.. tak tau un pasai paa.. dulu mase kak angkat aku konvo un, aku tak pergi tengok.. sahkan die tompang umah aku nie.. and aku sendiri tak dan nak keluar berjimba dengan die.. and sekarang baru aku terfikir.. kenapa aku tak keluar dengan die dulu.. sedih.. bile lagi nak jumpa ? kak angkat aku stay Johor.. tunggu dia kawen laa baru aku pergi sane...  sedih doe.. :(


hari diorang berjimba nie... kami un berjimba.. memandangkan kat rumah tak berapa ada sangat kan.. si Nad, balik daa Jumaat tu dengan Dhiya.. yang tinggal aku, Maria, Zila and Baby.. baby un pagi nie die nak balik kampung die.. sebab parent die daa ade kat sane da... hahaha.. :) dalam pukul berapa ntah , kitorang keluar pergi JJ.. teman si baby dengan man kan.. and mase makan makan tu.. kami ajakin si ruzaini dengan aweks die bella.. hahaha.. :) btw, korang perasan tak yang keliling aku kan.. ramai kan name bella.. hahha.. :)
kami makan kat food court , and lepas tu... aku, dengan maria ikut ruzaini dating... aweks die tak marah okeh.. tp, dalam hati, sape je tau kon.. hehehe.. :)


si man pulak , hantar baby ke Jetty , sebab baby nak balik kampung die kan.. hehehe.. dan kami nak berjimba ke Pasific.. buat ape... hehehe... maen bowling laa.. lame okeh tak maen boling... windussss sangat sangat nak maen bowling.. so... mase kitorang datang tu.. mak aih... jangan cakap laa kan.. ramai gile bak hang... ramai sangat sangat.. sampai kitorang kene letak name list laa untuk giliran nak maen nie.. and kebetulan kitorang terserempak dengan aten.. aten nie.. kengkawan si baby.. tp, kat poli un kitorang da bertegur kan.. bukan tak pernah lepak sekali.. pernah jugak laa.. diorang pon tercalon jugak antara yang tertunggu turn nak maen nie.. hahaha.. :) diorang lagi lame.. last last diorang give up.. and diorang suruh kitorang amik je name  dieorang tu.. so , nanti , tak ade laa lame sangat nak tunggu kan... sebab masa tu.. name ruzaini yang second last ke yang last sekali... hahaha... and mase kitorang tengah maen d pertengahan laa baru orang tu panggil name ruzaini tau.. hahaha... lepas tu, masing masing tak mengaku sape... sebab tuan punye badan un tak nak mengaku jugak kan.. hahahahah
**

# Maria , Bella (Aweks Ruzaini) , Ruzaini #


# Aku , Bella (Aweks Ruzaini) , Ruzaini #


# Aku , Maria , Bella #


# Bella (Aweks Ruzaini) , Ruzaini #


# Maria #


# Bella (Aweks Ruzaini) #


# Aku #


#  Ruzaini #

lepas habis je maen boling tu.. kami pon beransur laa balik... and kebetulan hari tu daa kan Sabtu... so, ade pasar malam okeh.. aku excited.. almaklumlaa.. da lame okeh tak pergi pasar malam nie.. hahaha.. :) ye ye je nak pergi.. last last tak pergi jugak.. sebab ade masalah kan.. so , niat nak pergi nie... terhalang laa kan.. hahaha... :) malam tu.. parent aku datang... and aku bagi diorang pas masuk dewan semua.. and steaker unttuk parking kan.. hahaha.. then... kite sambung lagi okeh die next entry !!! aih.. mengada sangat nak wat berpart part kan.. hehehe... yang sambungan nie.. tu laa last entry untuk convo aku nanti.. keh... lov u laa !! bye bye !! :)


Monday, September 16, 2013

My Convocation Day ! [Part ii]



hye hye korang !!!! hari nie, nak sambung entry yang [PART I] ri uh... hehehe...


6 September 2013 [Rehearsal Day]

teng teng !!! haa... this daaayyyyy.. adelah hari Jumaat... !!! hari rehearsal konvo kitorang....!! pagi nie bangun awal tau.... awal sangat laa kan... antara dorang... kalau tak silap aku laa kan... aku laa yang last mandy... nasib laa baju semua daa gosok kan.. :) so, tak risau sangat la kan kalau lambatnye kan.. hehehe... selamat laa amalina yang buatkan aku semangat nak gosok baju time tu.. kalau tak.. memang ke laut laa jawabnye... hehehe.. :)


yang aku tak paham nye kan... nak pergi rehearsal je... tp, melawa... melampau hangat kan... hahaha... tp, nak buat cemana... daa rase time tu nak melawa... melawa melawa gak... tp, tak terasa un nak bersolek... celak celak un tak pakai tau... hahaha... knon nak natural beauty sangat kan... hehehe koinee !!! hahaha...
sampai je sane... kitorang daa start daaa tangkap gambar nie kan... bergaya dengan baju masing masing... hehehe... :)





lepas tu.. kitorang kene masuk dewan.... and bermulaa rehearsal kitorang... diberi penerangan oleh lecture kan... kene jalan.. siap ade kad cip lagi okeh... kalau jalan.. nanti ade satu mesin ni akan scan kad tu.. and sebut name kitee... bile atas pentas lak... time nak amik... terus letak kat kiri.. and time amik pandang tepi.. amik gambar.. kalau tak... hancuss laa gambar korang.. hehehe... :)





lepas tu turun...t ade orang bagi kertas... soh tulis2... itu semua sebab photoghrapher punye keje... nak anto gambar ke rumah kan... and yang aku jadik cam jakunnye kan.. sebab alat permainan muzik yang iring pegawai besar masuk... yang iring untuk kitorang masuk... semua tu.. aku hingatkan, radio yang maenkan.. ghupenye ? life okeh... budak budak politeknik seberang perai jugak yang maenkan alatan permainan tradisional nie... macam gamelan tu kan... :) okeh.. itu aku terkejut.. and ade macam timbul perasaan minat nak belajar maen gamelan... alat permainan nie.. ditempah khas dari Indonesia kalau tak silap aku laa.. die ade bagitau... and ape name kumpulan yang maenkan alat alat muzik nie... aku tak sure laa.. hehe.. bukan tak sure tau... tak hingat langsung... sebab time nie.. aku daa sebok nak keluar cepat... hehehe....


mase rehearsel untuk pegawai masuk tu kan.. kitorang semua kene berdiri , dan terus berdiri... hehehe... and lepas tu.. kitorang kene menyanyikan lagu NEGARAKU, NEGERI PULAU PINANG AND LAGU RASMI PSP.. time nyanyi lagu rasmi PSP nie... aku jadik macam sebak sikit laa... baru je rehearsal kan... ye laa.. aku pikir... kat sini laa aku dapatkan sijil diploma aku.. semua kenangan kat sini akan terakam indah dalam memori aku... and dalam mase beberapa jam and saat aku akan meninggalkan Penang tu kan.. entah bile lagi aku dapat menjejakkan kaki ke Penang nie balik... huuuu... :'( sedih okeh... ni feeling bebetul punye.. bukan maen maen tau... !!!



# lagu politeknik malaysia #


selesai bagi aturcara macam mane nak naek pentas, amik sijil and amik gambar serentak tu... kitorang semua pun keluar untuk bagi resit resit yang patut dibagi kat kaunter yang sepatutnye... kaunter kaunter khas untuk diploma nie laaa... bende bende yang kitorang bayar laa... untuk majlis konvo nie je... menelan belanje sebanyak RM240, tak termasuk baju (itu pun kalau korang nak laa... ), gambar untuk photoshoot dengan mak pak. aku untuk semua nie... Diploma [RM240] + Baju [RM120] + Gambar [RM150] = RM510... semua nie.. bukan duet aku.. wawawa... harap je daa keje.. tp, duet pakai apak aku punye jugak.. kuang kuan kuang !!!


lepas tu... kitorang pun balik laa rumah... and mak pak aku datang okeh hari nie... tp, aku tak stay dengan diorang... sebab aku nak berjimbe.... time nie... ramai yang balik rumah laa... aku malam tu.. pergi makan dengan mak ayah aku dulu... lepas tu... balik laa kan.... and tengah malam tu.. ade drama laki bini kan.. hehehe.. pempaham korang laa kan... and kitorang terpakse mensettlekan masalah nie dekat MCD Perda... yang tak leh blah... kitorang lepak sampai kol 5 pagi baru balik... sampai air milo tu... kitorang beli due kali laa jugak...MCD yang patot bukan 24 jam... sampai tutup lampu luar tau... kitorang sengaja lepak kat luar... tak nak kat dalam .. sejuk... gigil gigil kite nanti... kikiki... :)





# makan malam dengan family without eda pendeks ! #

and last last.. kite sambung episod untuk esok keh.. :) see u in part iii !!!

T-SHIRT I ♥ BLOGGING GIVEAWAY!







Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013


Thursday, September 12, 2013

My Convocation Day ! [Part i]




lai lai lai !! hehehe.. sape nak dengar cerite perjalanan hari hari konvo aku... tapi, tak ade laa nak perjalanan sangat kan.. hehehehe :P sape nak tau, meh laa bace entry i oullsss yang tak seberapa nak besh nie erk :)


5 September 2013
 
pagi Khamis tu, kitorang sampai kat Penang dalam pukul 5.30 pagi okeh... penatnye duduk dalam ketapi nie... tak yah cakap laa... nak nak time nak terkencing kan... selamat laa badan aku nie tak bual hal dalam keretapi nie.. almaklumlaa, kebelakangan nie, aku jadik memilih lak bile nak membuang.. selalunye, tepi jalan un aku boleh je !! waaahh!!! melampau sangat laa kan.. ye laa, tepi jalan kan ade RnR tu.. kat situ laa i membuang okeh.. ingat aku nie hape nak membuang tak tentu pasal kan... sepanjang dalam bas, budak 2 ekor nie.. si maria n amalina nie.. tidow bukan maen lagi sedap.. aku pelik gile nak mampus laa kan.. cemane laa diorang nie dapat tidor dengan begitu nyenyak sekali erk ? peliks sungguh !!! siap daa jadik macam udang un ade... nasib time tu aku tak dak mood nak amik gambor.. kalau tak, aku daa tayang daa kat sini :) kuang kuang kuang !!!

ha, lepas sampai tu.... kitorang tak terus ke stesen bas tau, tp, kitorang lepak dulu kat tempat kitorang keluar dari keretapi tu.. sebab aku request nak tengok keretapi nie berjalan... actually, bukan sebab tu sangat pon.. sebab aku nak mengusha sorang mamat nie... mamat nie ade iras bf aku lak.. aku tak tau la time tu rindu die sangat ke ape ke kan.. sampai orang tu pon aku nampak macam die lak kan.. hahaha :) da laa pakai baju kaler merah same dengan aku.. tp, yang tak leh blah, die pakai seluar tidow kot.. yang ade corak petak petak tu.. hahaha.. and kitorang pun tunggu laa sampai keretapi tu blah... time tunggu tu, lelaki yang aku usha tu ade gak laa buat gaye gaye bunyi tikus tu kan... tp, i ooulllsss tak pandang un tau... konon dalam hati nie.. hanya kau yang satu je laa... hahaha.. tak leh blah kan.. :) bagi  mengelakkan yang mamat tu perasan aku dok ngusha die jeee... so, aku amik laa gambar member aku due ekor niee kan... hehehe... sebenarnye, maybe mamat uh tak perasan kot... sepanjang perjalanan aku, memang aku usha die je laa... ye laa... nak borak membe tidor kan.. hahaha... sedih.. itu je laa santapan aku time tu... bile die pandang aku, aku buat buat pandang tempat laen.. kuang kuang.. nak mesej un..  nak mesej sape lak kan...time tu kan aku single... :)
 

lepas keretapi tu daa blah, kitorang un blah jugak.. sebab nak tengok ape je lagi kan ? and tang nie macam vanggang sikit laa.. sebab, kitorang sampai kene jalan bawah pagar okeh, sebab pintu tu kunci.. tu laa, time orang reramai semua daa blah nak pergi kat tempat die... kitorang dok tercongok nak tengok keretapi sangat kan.. haaa, nie makan die kan.. kuang kuang kuang !! selamat laa seluar aku tak kotor, ye laa... pakai lak seluar yang tak dapat redha dari bf aku kan.. hehehehe... konon taat sangat kan.. hahaha... i bukan solehah okeh.... tunggu u jadik laki i , baru i patoh cakap u ye darling :)





and then, kami menghabiskan mase kat tempat  laluan orang nak ke ferry, aku un tak tau kenapa kitorang lepak situ... buang tebiat kot ?? haaa!!! baru aku hengat !! nak decide tempat tinggal... samada nak duduk kat rumah farah or rumah ayuuu.... rumah farah nie kat sebelah pulau tu, rumah ayu lak kat area rumah sewa aku dulu je..  sebab tu laa duduk tengah tengah... mudah laa kan... kalau kitorang decide nak ke feri.. jalan terus je laa kan.. and kalau tak... kite amik je stesen bas kan... :) and tetibe je kaki kitorang nie melangkah ke stesen bas... an duduk kat kerusi yang hadoo... tp, decide nak duduk mane un tak tau lagi lak tu.. lepas tu... kami ade konflik sikit... and lastly, si amalina and si maria suruh aku buat keputusan untuk stay mane ... almaklumlaa... mase tu daa pukul 8 ke 9 lebih daa kot.. cer korang bayangkan.. bertapa lamenye, kitorang stay kat stesen bas tu ? atttoooiiii.... mate aku un daa mengantuk tahap baban daa time tu dok layan diorang nie... :) last last aku decide duduk yang dekat laa.. mudah nak kemane mane ke kan... hehehe.. di rumah ayu laa kami stay... and lepas tu, terus amik bas 702 sebab nak ke politeknik kan.. ye laa, rumah yang kitorang nak stay nie un, depan politeknik kan... tp, kene jalan sikit laa.. hehehe... :)


sampai je kat rumah.. terus letak beg... selamat laa min ade kat rumah... ye laa, ayu kerje.. so, die balik petang kan... kitorang nie kan... time tu pagi lagi... so, sampai rumah..  letak beg, membuang bagai... betul betulkan tudung... and terus kitorang keluar rumah... pergi ke JJ Perda kan... kate rindu bau bau yang ade kat JJ Perda... hahaha :) tak sopan sungguh... daa la tompang rumah orang... lepas tu sampai terus blah keluar lak uh... hahaha...selamber je cakap... kitorang nak pergi JJ, min nak ikut tak ? .. hahaha... cam sengal je... min tak dapat ikut... sebab die nak kene keje kol 6 petang uh... keje kat JJ jugak... hehehe.. :) so, kire tak perlu risau laa pasal kunci rumah cemana kan.. sebab die kate, kalau kitorang jalan sampai petang... jumpe die kat JJ je laa mintak kunci.. hehehe :)

sampai je JJ, kitorang rancang nak tengok wayang.. citer ape ntah... citer orang tu mate die putih... hero citer tu... yang berlakon dalam citer Fast Furious tu... yang botak tu... yang heroin die Letty.. hahaha... punya laa semangat aku explain die punye hero kan.. wawawa !!! mase tu wayang tu akan bermula dalam satu setengah jam cam tu laa.. so, aku ajak laa si maria and baby g makan KFC... actually, aku tak pernak nak rase burger KFC yang ikan tu kan.. so, kali nie aku dapat rase... same gak dengan MCD... mase aku pergi sane laa aku dapat rase... kat sini, bile ak nak je.. die kate, habis daa... haiyaaa!! lame okeh ak mengidam burger yang daging die tu ikan tau... haha.. 



lepas tu... kitorang naek laa atas... and si maria nie berurut pakai kerusi yang masuk duet tu plak kan... kuang kuang kuang... aku suke je dengan kerusi urut tu... tp, aku malu nak berurut depan orang ramai kan... melampaukan ? nk berurut un malu nak mam sangat !!! hahaha... :) lepas tu baru laa si baby dengan si maria nie g beli popcorn.... and kitorang try yang baru nye... limited tak silap aku... popcorn perise kimchi... hahaha... boleh laaa tahan... cer korang pergi beli and rase... itu un kalau ade lagi laa.. hehehe... and kitorang un tengok laa... boleh tahan cerite die.... besh gak !!! hehehe.. and ade gak laa yang kelakarnye dalam scene citer nie... tp, sorrrieee laa korang, aku lupee laa tajuk die.. nak search... malas... hehehe... korang carik laa pelakon yang aku cakap tu erk.. hehehe... maaf, disaat ini kemalasan memang menguasai diri ku ini.. yang hado hanye untuk menaip entry yang tak seberapa nie jeee... :)

lepas daa tu, kitroang un nak laa beransur pulang... tp, sebelum tu... gi makan lu kat food court !! haa!! makan je koje... mungkin sebab rindu sangat kat bumi Penang nie.. hehehe... and time tu kitorang dapat mesej dari min... "korang, da laa tu jenjalan... balik awal erk.. rehat rehat.. korang kan penat... esok sambung lagi erk " hahaha.. kan... baek sungguh min nieh.. die jage okeh.. macam tau tau je yang kitorang memang nak balik un.. cume tengah makan jee time tu... hahaha :)



and lepas tu, kitorang un balik laa... mase kitorang tengah tunggu bas Rapid Penang.. datang laa prebet sapu kan... pakcik nie.. kitorang tak pernah naek.. sebab kitorang tak kenal pong... and same je tambang die macam pakcik yang hantar kitorang pergi.. RM1.50 tak silap aku laa... pakcik prebet nie... kelantan tau... masuk kereta die.. daa tak ade era.fm ke, hot.fm kee.. yang ade, tu haa.. lagu dikir barat jee manjang.. and paling tak leyh blah laa kan.. dikir dalam omputih un ade !! haa.. jangan tokojut... tp, len sikit laa bunyiknye kan... selalu dengar bahase kelantan... laa nie dengar lak bahasa omputih!! hahaha... kelakar laa cite die kan... and pakcik un dok bercerite je laa dengan maria.. yang pakcik tu kawen 3... daa ade cucu daa pong... and die siap kate... "pompuan nie.. die nak kite sayang die je... kite sayang die... itu daa cukup" gitu okeh nasihat die.. yang aku peliknye kan.. kenapa plak pakcik nie tetibe je cakap sal nie kan.. kitorang tak ade tanye pong ... ker ? die nak menyatakan yang kuota die tinggal satu... untuk maria... wawawa !! setan je aku... aku gurau je keh.. hehehe :)

sampai je rumah... kitorang terus terlentang... tak larat doe nak mandy... aku mandy un dalam pukul berapa daa time tu... and time tu si maria daa lentok daa... aku lak tengah nyawa nyawa ikang... si baby dok nak melayan citer Conjuring.. die layan...tp, mate ke tab... lappy ke mane... hahaha... and last last kebetulan si nad and zila nak datang malam tu... so, aku soh laa baby tunggu.. and aku nak tidow... tak tahan punye pasai laa kan.. last last tige tige tidow... and selamat laa aku terjage time si nad nie ketuk pintu umah aku... hahaha... sampai situ jee laa citer aku un sehari tu... hehehe...


#eh, sebelah rumah ayu.. dak uitm duduk.. junior... lelaki... sedap doe sore die nyanyi... siap maen gitor lagi... hahaha.. ape motip aku gitau nie... ???

Wednesday, September 11, 2013

Hanya Kerana Rainb0w Kek !! :O





weeelllll hellloooooo korang semua !!! hye hye !!! hee, baru berapa hari aku tak hupdate.. ala, bukan aku kesah sangat un update kee tak kan... bukan ade peminat setia yang bace pong ! kuang kuang !! kate nak share cerite kan... sape yang bace tu, bace laa.. kalau tak un tak ape... i dont mind okeh ? hehe...
actually, cerite hari nie berlaku sebelum hari konvo aku.. bende nie jadik mase hari aku nak bertolak ke Penang.. hari Rabu laa.. kan aku kate yang aku nak half day je hari tu... disebabkan tetibe si zira tu da buat kek rainbow yang aku request kat die tu... so, aku amik cuti satu hari terus... !!! semuanye gare gare kek itu sahaja !! hahaha..


hari rabu tu, aku janji dengan zira, nak datang dalam pukul 8.30, last last pukul 9.30 jugak aku menapak kat rumah die.. hehehe... janji melayu laa kate kan... weeeheee :)  daa alang alang sampai rumah zira nie, aku beraya laa sekali kan.. hehehe...and aku dihadangkan dengan ke rainbow tu !! awww!!! makan satu slice je.. sebab teringin sangat kan... hehehe... kire nie first time percubaan untuk buat kek rainbow :) itu un lepas die study dengan blog yang aku bagi.. wahaha.. :)






time aku dapat makan tu... ak snap laa gambar kan.. and terus watsapp kat bella.. hahaha.. and kitorang memang rancang nak pergi kat office die sebab nak bagi kek nie je laa... almaklumlaa.. malam tu kan aku nak bertolak daa ke Penang.. so, katenye nak jumpe aku sebelum aku pergi sane laa... heee....


tempat keje si bella nie kat Puchong, so.. malam semalam sebelum aku pergi rumah si zira nie, die daa bagi daa jalan nak ke tempat keje diee.. hehehe.. mase nak pergi tu.. kitorang terbabas !! last last jumpe balik .. hehe..sampai tempat keje bella, dalam pukul 12 tengahari... so kitorang decide nak lunch sekali.. and kitorang memang kebetulan nak try pergi ke IOI Puchong kan.. so, si bella laa yang tunjukkan jalan nak ke IOI Puchong tu :) so, sampai je sane.. kitorang makan kat food court jee... hehehe.. jalan bukan maen jauh lagi.. tp, makan kat food court jee kan.. hahaha... tak leh blah jee.. tp, tak ape.. janji dapat merasa pergi IOI Puchong tu kan.. hehehe


video


lepas makan, jenjalan lagi dalam IOI tu, and bella tunjuk something yang unik.. ade tempat yang jual macam kace laa.. tp, korang ley letak gambar dalam kace tu laa... hehehe.. sesuai laa sape yang nak mengabadikan kenangan manis korang :) then lepas tu, aku pulak pergi laa format tab bf aku... kene laa RM 70.. okeh laa.. dari kene RM120 kan.. tp, boleh je dapat kureng lagi.. kat area Econsave rumah aku.. kene RM50 je.. and membe die penah format kat PD kene RM30 je .. hahaha...sebab nak pakai cepat tu yang aku bedal je RM 70.. hahaha :) sambil tu... kitorang un jenjalan laa.. and lepas tu kitorang datang balik kat kedai tu.. hehehe... and ternampak laa phone yang aku idamkan sangat sangat tu.. hehehe.. :)
xperia z !! and aku dapat lak pegang kan.. lagi bersemangat aku nak kumpul duet tu kan.. seronok okeh !! lepas tu.. aku lagi excited laa nak tengok yang kaler purple punye , sekali tak ade laa... sedih , yang die tunjuk warne hitam je.. :( tp, at least aku dapat gak pegang kan.... hehehe...
dalam pukul 3 petang baru kitorang hantar bella balik office... and time tu, jalan mak aih !!! gile jemmm !!! and aku terfikir .. pukul 3 ke orang yang keje kat Puchong nie balik lunch ? hahaha.. sampai bella terpakse keluarkan tangan die jadik signel yang kedue laa.. hahah... aku tergelak je !!! sampai je office bella.. terus pecut balik.. nak pergi amik adek zira balik sekolah !!! and lepas tu aku pulak yang kene balik nak bersiap !!!

video




and aku tak dan nak mandi okeh... pakai je baju dari pagi tadi... terus pergi KTM UKM.. nak bertolak ke KL Central !! hahaha.. :) tak semenggahkan perangai ? hehehe.. jangan tiru okeh !!!! hehehe... itu jee laa aku nak update !!! letih laa... mengantuk.. hehee.. ampun yee kalau cerite aku tak best kali nie... salam :)

Wednesday, September 04, 2013

Tak Sabar , Penang Here I Come To U Bebeh !! :)




hye korang semua !!!! good morning !!!


awal tak aku bangun pagi nie ? hahaa... awal kan.. ala, aku memang bangun awal erk tiap hari.... sebab keje...  hari nie aku tak keje.. aku amik cuti selama 4 hari.. hehehe.. :) actually, hari nie aku ngat nak amik setengah hari je... tp, bile aku pikir balik... ak macam banyak je bende nak kene siapkan.. so, aku amik laa terus cuti... dengan beg ak tak packing lagi.. nak tengok bende2 yang nak kene bawak lagi... haa... banyak tu... 

malam nie, aku bakal bertolak ke Penang !!! hehehe... tiket aku pukul 9.30 malam... naek ketapi. hehehe.. untuk kali nie... nie kire kali kedue laa aku naek ketapi... hehehe... sekali dari Penang ke Keyyel... sekarang, dari Keyyel ke Penang... hehehe... sebelum aku berlepas... aku nak pergi jumpe membe baek aku dlu.. hehehe... :) 

aku sendiri tak tau kenapa aku terlalu macam excited nak balik Penang nie... :) maybe seronok nak berjumpe dengan kengkawan aku balik kan.. and nak memulakan tabiat lame aku dulu... jadik kelawar maybe ? hahaha... itu ak tak tau laa cemana nanti.. kite tengok je erk...

actually, aku balik Penang nie... bukan sebab bf aku ade kat Penang ke ape erk.. bf aku sekarang nie dalam latihan , dekat PD... so, itu bukan salah satu aku berasa excited nak balik Penang tau... kalau die ade, excited die terlebih lebih lagi ade laa.. hehehe.. :) gatal kan... ehehehe... okeh, meh aku bagitau sebab utama aku balik Penang... ak balik nie sebab aku nak konvo daaa... hehehe... :)

aku tak ade laa nak happy sangat kan untuk konvo nie.. sebab pointer un macam kureng best je.. sebab tu laa aku tak sambung belajar lagi... intake second , insyaallah, aku akan cube apply... doakan aku erk.. hehehe...  eh, lupe ak nak bagitau korang.... aku bakal dapat Diploma In Networking System (DNS)... hhehehe... :) 

so, memang akhirnye, ak dapat jugak nak merasai macam mane rase pakai jubah konvo tu.. hehehe.. and aku daa dapatkan beberapa nasihat daripada akak senior aku.. hehehe... sebab die un ex PSP gak kan.. hehehe... :) insyaallah, maybe lepas nie ak akan sambung jugak belajar... sebab hati nie un terasa macam nak je belajar lagi... cume aku tak tau laa nak sambung course yang same or tak.. kite tengok je laa nanti erk..

ok laa korang... aku nak pergi mandi !! ha, nampak tak yang aku excited terlebih ? hahaha... sampai mandi un tak dan, aku daa update !! hahaha,,, :) okeh laa... chou !!!! salam !!!

MUST DO IT TODAY !! :
  • FORMAT TAB
  • SEMAK SEMULA DOKUMEN YG PERLU BAWAK
  • KEMAS BEG
  • AMIK KEK RAINBOW DR ZIRA
  • KELUAR DUET..
  • PRINT DOKUMEN MARIA !!

 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/