STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: August 2013

Thursday, August 29, 2013

The Legend Cherating :)





lai lai... aku nak update story cecepat laa... ye laa.. sakit lak pale aku dok simpan citer bebanyak nak story morie kat blog yang tak santek nie kan.. weeeheee... okeh laa... this time.. aku nak cerite pasal vacation aku dengan family yang tak bape nak family sangat ke Cherating laa... hehehe.. almaklumlaa... ade sorang ahli family yang tak pergi kan... 

minggu lepas laa aku pergi Cherating nie.. bukan vacation sangat pong... aku, mak aku and acap je laa yang vacation nye.. apak aku kursus kat situ... ehehehe... and aku terpakse amik cuti sehari... huh !! melayang okeh 54 hengget aku !! haa.. nampak tak sekarang aku nie daa jadi mate duitan ??!! hahaha...

hari Jumaat, dalam pukul 3 petang laa kitorang bertolak dari UKM.. hehhee.. sampai sane je daa malam daa.. dalam pukul 8 lelebih cam tu laa... sampai mak aku yang pose un dan lagi berbuka dalam bas kan.. hehehe.. mase kursus nie.. kebetulan jatuh pada hari jadi mak aku.. hehehe.. kire present laa nie.. 2 dalam satu... kikiki.... 


nampak tak muke letih aku nie.. hahaha... da laa dengan letihnye lagi.. dengan tudung pulak buat hal kan.. memang hangin betul aku nak melayan tudung nie tau.. hehehe.. time nie tengah tunggu nak makan je.. hehehe... actually, makan kat sini hanye untuk staff je.. tp, disebabkan ramai staff yang bawak family makan luar.. so, kami kami laa yang rembat amik tempat dorang.. ade yang pergi naek transport sendiri.. tp, family aku dengan beberapa orang family laen, naek bas je.. sebab nak jimat kan.. hehehe... 

mase aku masuk je hotel nie... aku jadi macam sedikit teruje.. nak tau tak kenape aku teruje sangat.. sebab aku nampak due bende alah nie.... hehehe



haha... tau tak ape bende nie... picture yang atas tu... snooker... and yang bawah nie... bar.. hehehe... ape yang aku terujenye, sebab aku first time tengok 2 bende nie di depan mate aku okeh... haa... korang nampak tak yang aku nie ketinggalan zaman ? orang laen sume daa nampak depan mate.. aku ? hehehe... kalau nak tengok kat pusat snooker.. daus tak bagi nak masuk.. hehehe... mase aku datang nie.. dorang pasang lagi ala-ala dalam disko tau.. so, terasa laa suasana macam dalam disko tu... siap dengan barnye lagik kan... tp, hakikatnye, hanya di hotel sahaja.. hehehe...

second day kat situ... tak banyak buat ape ape aktiviti pon.. yang aku tau.. aku kene bangun pagi.. sebab kitorang nak keluar... beli makanan.. ye laa.. makan kat hotel... untuk dewasa je daa RM25 and kanak kanak RM19.. perghhh... dari makan kat situ, baek kitorang carik makan je kat luar... hehehe.. :) time nak keluar tu kan.. kitorang tanye laa kat pak guard yang ade kan.. sekali tengok die tak pandai laa cakap melayu... hehehe.. orang myanmar keh.. hehehe...

berjalan laa kami bertige.. terpakse melintas jalan besar tau... time tu, aku jadik pengganti apak aku.. selalunye, kalau keluar dengan ayah aku... bab bab melintas jalan nie... kami semua berpaut kat tangan apak aku laa kan... tp, sebab apak aku kursus.. so.. mak ngan adek aku laa yang berpaut kat tangan aku... hehehe... terasa macam tergalas tanggungjawab kan.... sampai jee.. terus makan kat situ jee.. makan nasik lemak.. and paling aku pelik.. pepagi lagi daa ade nasik minyak okeh.. aku ngat hanye pergi kenduri jee ley makan nasik minyak.. restoran nie pong ade tau... hehehe.. tp, memang sedap gile laa... aku lupe laa name gerai die ape... hehehe.. terus beli bungkus nasik lemak lagik.. untuk lunch pulak.. sedih tak... sedih kan... hehehe....

lepas balik tu... aku pergi laa teman adek aku nie haa... nak bermandi manda laa pulak... aku tak mandi pung.. sebab bosan laa.. kalau aida ada , aku akan mandi laa... mak aku tanye aku tak mandi ke.... ape yang aku jawab...aida tak ade... bosanlaa.. kalau aida ade, mesti best...lepas tu yang tak leyh blahnye, mak aku siap perli lagik...time aida ade, ko bergaduh.. tak ade boring pulakkk.... hahaha.. tak boleh blah sungguh ayat !!!




okeh, time menunggu nie... memang aku perhati je laa orang di sekeliling... and aku terkejut okeh.. ramai lak mat mat and minah saleh tau... hehehe.. tp, tak ensem mane un laa.. sebab tu aku tengok camtu jeee.. hehehe... seumur hidup, tak pernah langsung aku pergi kat tempat yang ramai mat and minah saleh... first time laa nie.. so, aku agak anggaran untuk hotel nie dalam sehari.. mau mahal nie... hehehe...

lepas tu... balik and melantak laa makanan yang dibeli tadik kan... and terus membute.. hehe... petang tu.. aku ajak mak aku bersantai di tepian pantai jee... cantik okeh... and sangat tenangkan pikiran aku... and aku nampak ade sorang mat salah leh berjemur... and dan lagi meniarap and bace novel tau.. hehehe... berkilat badan die... hehehe...  lepas tu... terus laa tengok pantai.. takkan laa aku nak tenung mat saleh tu kan.. karang ade yang jatuhhh karang.. hhahaha..





tenang kan ? hehehe... seronok gile... lepas tu... balik bilik laa kan.. tunggu untuk malam... tetibe je malam tu apak aku tak ade kursus.. sebab siang tu... die habiskan terus laa kan kursusnye... so, malam tu.. ade laa mase dengan keluarge... ingat kan malam memang nak kuar pergi restoran yang sebelah kedai makan pagi tadi.. tapi... macam takut je kan.. tetibe je apak aku cakap.. malam nie kite makan luar laa erk.. makanan hotel tak sedap laa...bukan tak sedap ape tau.. maksudnye, tak kene tekak laa.. aku sendiri tak suke makanan hotel.. seriusly.. sebab tekak daa biase rase ala ala mamak kan.. hehehe...

last daa... pagi tu.. makan kat gerai semalam.. dengan apak aku jugak.. cume pagi nie.. apak aku ade sukanika laa.. hehehe... makan un kene rushing sikit... hehehe.. lepas tu.. dan lagi bergambar kan.. hehehe





lepas tu... balik bilik kejap tukar baju.. kali aku nak cecelup kaki masuk kolam laa kan.. hehehe.. tp, gi tengok apak aku punye sukaneka gak...






aku yang paling tak tahan tengok time lari dalam guni secara berundur tu.. memang aku gelak setan giler kot... dari aku nak berayu and bersopan santun kat situ.. terus meleset ke mane.. sebab nampak apak aku jatuh.. hehehe... habis jee sukaneka... apak aku terus terjun masuk kolam.. join adek aku.. time aku tengok apak aku maen game nie.. adek aku mandi kat kolam.. ak tinggalkan saje.. hehehe.. lepas tu.. pergi laa tengok pantai for the last time.. sebab nak balik daa kan...




hehehe.. habis je... kami smue pon blah... balik.. tp, sebelum tu.. singgah satu kedai nie... nak beli keropk lekor and sata.. hehehe.. melantak dalam bas.. sedap waaa cakap lu... hehehe.. okeh laa.. that's all je story kat Cherating.. okeh.... 


bye bye Cherating !!! okeh.. bye bye jugak readers.. hehehe... assalam.. :)

Sunday, August 25, 2013

Macam Macam Dugaan



hye korang !! selamat malam korang semua !!!


lame daa aku tak update cerite kan... actually, aku memang banyak gile babeng laa nak stori kat blog aku nie.. cerite pasal raye belom lagi... hehehe... aku nie pun meluangkan sikit mase nak menaip entry.. ye laa... takkan nak biarkan macam tu je kan... abaikan entry yang lepas tu... hehehe....

aku sekarang ni susah nak update pun.. sebab banyak mase aku gunekan dengan kerje... dengan masalah konvo.. masalah peribadi lagi... wat pening kepala jee kan..

sekarang nie... aku letih sangat... sebab aku baru je sampai rumah dalam maghrib tadi...baru balik dari Cherating... aku ikut apak aku kursus... hehehe.. sepanjang 3 hari aku di sana.. aku asyik tangkap gambar and watsapp kat adek aku aida... ye laa... die tak dapat pergi kan.. so.. aku jadik hantu... saje je nak menjelezkan die.. wahaha.. :)

mase aku kat Cherating... aku dapat bad news dari kawan baek aku... die baru clash dengan bf die... die tepon ak menangis nangis... okeh.. aku sedih okeh... and bf die sendiri besfriend kepada bf aku... hehehe.. and serte merte.. aku mencarut... and aku tak nak jumpe or berkenalan dengan that minah.. walaupun daus nak kenalkan...sebb aku takut nanti aku ikut perasaan... bak kate daus kat aku... aku nie senang ikut perasaan emo.. hehehe...

and aku pulak, jadi wanita kesunyian untuk beberapa bulan akan datang... sebab daus un daa kene posting kem laen.. and time aku raptai konvo.. die pulak start kursus.. and yang paling tak ley blah.. die bagi tab die kat aku time die datang raye umah aku ri uh... hehehe... and die suruh aku pakai dulu... sebab die lambat lagi nak pakai tab die tu.. sebab die busy bagai nak rak kan.. so.. aku okeh je !!! dalam pale aku !! GAME !! GAME !!! hahaha.. nak donload memacam !!!

ok laa korang... nak stop da... kalau aku ade kelapangan yang panjang... akan ku update entry yang terbaru okeh ??!!! bye... gud nite korang !!!

Wednesday, August 14, 2013

Selamat Tinggal Blog





Salam Semuanye !!!!

hye korang , kat sini , aku nak bagitau , yang aku akan lambat update ape ape pasal raye k...
gambar raye pon aku tak dapat , ditambah dengan pelbagai jenis masalah ,
mungkin ade kelapangan , aku akan update , itu selepas aku pulih dari sakit yang bahaya nie...
jika tak pulih jugak , maybe aku akan delete sahaja blog nie.. 
maaf ye korang semua !! doakan kesihatan aku ye... :)

bye !! assalamualaikum :)

Thursday, August 08, 2013

Hari Terakhir Puase... :)




hye korang semua !!!! selamat malam... !!! sume pakat pakat masih tak tidoq lagi ka... or daa tidoq ?



entry first malam raye nie aku nak share laa dengan korang citer aku pergi balik kampung sebelah mak aku... hehehe... pagi pagi lagi ayah aku daa hantar aku, mak aku and adek adek aku balik kampung... ayah aku pulak... kerje di hari hari terakhir bulan ramadhan nie.. hehehe.... lepas hantar je... apak aku terus chou.. and sempat lagi ayah aku pesan kat aku... "kak, nanti tolong nenek semua buat koje.. jangan membute je..." amaran 'keras' apak aku... buat aku 'cuak' laa pulak kan.. hehehe... ibarat masuk telinga kanan, keluar telinga kiri hahaha... sabar je laa apak aku dengan perangai aku kan...

sampai je kampung , apak sedara aku ajak aku pergi thumb print tok hari nie kat tempat keje aku... ye laa.. tempat keje dekat gile kan...jalan kaki pun boleh.. tp, sebab aku nie budget baek kan.. so tak nak laa kan.. hehehe... :) konon sangat kan... 

pagi aku kat kampung time tu.. mate masih lagi mengantuk yang amat... ye laa.. baru ingat nak qadha tidor seminggu kerje tu kan... tp, tetap kene bangun awal jugak... sabor je laa.. sampai je... aku terus susun beg bagai.. and terus bersile di depan mak cik aku untuk mengetatkan anyaman ketupat yang di anyam semalam.. hehehe.. aku tolong setakat 2, 3 je laa... lepas tu.. tolong tengok je... hehehe...

lepas tu... aku kupas kentang and potong potong... untuk buat sambal goreng esok... wuuu... tak sabar aku nak meratah sambal goreng buatan nenek aku.. hehehe.. sedapnye !! dengan rendang + lemang bagai.. hehehe.. tak sabar okeh... tp, yang tak bestnye... nak pikir ayat mintak ampun.. waaa!!! mesti leleh punye laaa... manyak wat dose nieh !! 

selesai je aku kupas and potong potong bawang nie.. terus aku masuk bilik and secara tak sengaja , aku landing baek punye... siap peluk bantal lagi okeh... oh... terasa heaven sangat kan.. sedar sedar je apak aku daa balik keje... siap kejut soh aku bangun... last last aku tidow jugak.. sambung tidow kan.. hehehe... daa bangun tu... aku layan dulu FB , Twitter , and Blog tp, aku tak update ape ape pong... just ngusha je.. sebab mood aku kureng nak update kan... so.. tak update laa kan...

lepas berbuke tu... kitorang layan adek adek kecik maen mercun !!! and kalau dekat family sebelah mak aku nie.. mesti akan bakar mercun padi... mercun yang macam orang cine tu.. yang panjang panjang tu.. haa.. aku panggil die mercun padi... memang tiap tiap tahun raye... bile pengumuman raye daa di umumkan.. memang kitorang akan pasang laa mercun nie... haa.. nie ade video die...

video

maaf laa... kalau korang tengok video nie.. kene tunggang terbalikkan lappy korang ke kan.. ehehehe.. aku pun tak perasan sebenarnye.. daa copy masuk lappy baru aku perasan.. hehehe... lepas habis je bakar mercun tu.... so... sekitar kampung aku pun dengar laa bunyi dentuman mercun !! meriah... lepas tu... terfikir , kalau kat sini bunyi mercun cenggitu...semua bersorak gembire... kalau kat palestin sane... mesti daa bertempiaran nak menyelamatkan diri kan... ?

lepas tu , aku biar laa sape nak maen mercun ke ape ke kan... pukul 9 lebih je.. terus aku bukak tb... nak layan citer SETIA HUJUNG NYAWA , how sweet citer tu kan... tengok pong sengih sendiri.. ape masalah tak tau laa aku... hehehe...


habis je citer nie... ape lagi... gosok gosok baju bagai... and time tu sleep !! okeh laa korang !! tu je aku nak share erk ... bubye !!!! 

Wednesday, August 07, 2013

Mohon Maaf Dipinta :)



entry kali nie aku nak bebel pasal raye laa... eh , korang perasan tak.. lagi 1 hari je nak raye kan.. hahaha.. tinggal esok je.. lepas tu ? yeay !! raya !!! lepas tu aku yang terhegeh hegeh nak buat entry raye nie.. lagi sehari nak raye baru nak buat... hahaha.. itu un lepas aku memaksa diri untuk menaip entry nie...

aku ingat lagi... mase awal ramadhan hari tu aku gaduh dengan daus.. lepas tu.. akhir ramadhan pun gaduh jugak dengan daus... atoi... gaduh je kojenye... hehehe... hangin je daus balik kampung hari tu.. bak kate aweks membe die laa kan.. hehehe... orang balik kampung happy je... die ? maybe muke happy, tp, hati.. hanya tuhan je yang tau.. ehehe..


okeh okeh... dikesempatan nie... dalam mase yang aku tengah rajin bebenor nak menaip nie... aku nak buat laa ucapan selamat hari raye nie kan... hehehe.. firstly, for my besties laa kan.... miss them damn much lorh... manyak salah dengan dorang nie...


Maria - ehem, hye debab, di sini aku nak ucapkan selamat hari raye doe.. aku daa terime kate selamat hari raye yg ko hantar gune gambar katak tu... aku kan minat katak.. hehehe... aku harap, selalu laa katak muncul depan mate ko erk... sebab nanti ko akan ingat aku jerk.. hehehe.. :) and aku jugak nak mintak maaf kalau aku ade buat salah silap kat kau... eh, bukan kalau ade.. memang ade pun.. hehehe... sorrie kalau aku ade gaduh gaduh dengan ko ke erk.. hehehe... pape pong.. i love u laa...

Amalina - bebeh !! hahaha... dengan ko nie.. memang aku banyak gile buat salah... dari yang tak nampak sampai laa yang nampak... hehehe.. ampun yaa buk... ko kate ko kecik lagi kan... hehehe.. nak duit raye erk dari aku.. hahaha... aku tak dan nak tukar duit yang.. gaji aku un masuk sehari sebelum hari raye... hehehe... btw, aku nak mintak maaf laa kat kau, sebab aku ade mengumpat sal kau... aku tambah pahala kau weyh.. maaf sal gaduh gaduh sampai nangis nangis tu... and sal gaduh tiap tiap hari tu.. hehehe... btw, aku rindu gile nak bertekak dengan kau wey... ko pun aku sayang jugak... !!!

Bella - haa... that is my bebeh !!! wey... sorrie au kalau aku ade buat salah ke kat ko... selalunye aku kan suke susahkan kau.. hehehe... tp, kau layan je aku kan... daa berapa tahun daa kite berkawan... da 8 tahun daa kite jadi besfriend kan.. hehehe... banyak gile memori yang tercipte... hehehe... surprise yang ko buat... memang aku tak pernah lupe laa.. hehe...ampun ye kalau aku buat salah dengan ko.. ampunkan dose aku erk...

Zira - beb !!! penang mali ha ??!! sampai hati balik Penang tak cakap dengan aku kan.. huhu... hehehe.... dengan ko aku nak cakap thanks weyh... ko release kan tension aku mase pergi interview mampu ri uh.. eheheh.. ko bg semangat dekat aku.. hehehe.. and sorri aku nyusahkan kau jugak... aku suruh ko buat kek rainbow.. hehehe... tp, aku nak jugak.. hehehe.. boleh ?? hehehe....

My Bebeh - oh... yang nie lemah nie... hehehe...nak ucap je... tp, tak tau die bace ke idok kan.. hehehe... ehem ehem... kat sini kan.. kite nak mintak ampun ye... hehehe.. kite tau kite manyak salah kat kamu... dok tuduh kamu memacam... sebab kite kekurangan vitamin yg kamu selalu cakap kat kite tu.. hehehe.. awak daa tak bgi kite makan vitamin tu tepat pada masenye, tu yang jadik lagu tu... hehehe... lepas tu, kite selalu macam curige... and paling penting... sorrie skrang kite macam kureng sikit nak luangkan mase kat kamu.. sebab kite keje kan... kebelakangan nie banyak lak kejenye... hehehe... ampun.. eh, ade lagi... sorrie suke kacau kamu time kamu keje.. tu hoby gedik kite.. hehehe...

okeh , itu je laa.. and tak lupe jugak... untuk pembaca blog aku nie... jika masih ade yang sudi membaca la kan... aku nak mintak ampun kalau kalau penulisan aku nie ade buat korang terasa... aku tak ade niat pun nak sakitkan hati sape sape... penulisan aku kat sini hanye untuk berkongsi cerite je dengan korang ape yang telah aku lalu... ampun erk.... harap korang dapat maafkan aku.. and sorrie jugak kalau penulisan aku nie agak membosankan.. hehehe... okay laa.. nak berkemas... esok nak balik kampung.... ade citer raye nanti aku update ye !!! bye...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI !!!
MAAF ZAHIR DAN BATIN !!!



 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/