STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: April 2013

Tuesday, April 30, 2013

Simple Segmen by Sally Samsaiman


klik Banner nie okey !!



Monday, April 29, 2013

Segmen Free Header by Izyan Nazirah


klik je banner kat bawah nie okeh...


Jom laa kite bersegmen ramai ramai!!!

Suka-Suka Segmen by Asaka Nikiti

lame tak join segmen blogger.... 
so... sekarang laa masenye... !!!
jom3!!!
klik je banner kat bawah nie okeh...


bye!!!
- mood : nak join segmen je hari nie.. hehehe.. :) -

Saturday, April 27, 2013

Setiap Pertemuan Pasti Ade Perpisahan... :')


 
selamat pagi semuanye!!! aik? pagi lagi ker??
nampak sangat baru bangun tidow kan? hehehe....
okeh okeh, sebelum tu... aku nak sajikan korang dengan lagu nie... dengar okeh...
ape ape pon... korang pause dulu lagu kat blog aku nie okeh..? nanti pening pulak dengar... heee...

agak agak ade tak orang nak dengar lagu kat atas nie erk?
aku letak khas untuk korang nie... hehehe... :)
ala.... lagipun kalau tengok tajuk pon korang tau kan lagu nie macam mane?
tp, yang surenye... lagu ni lagu nasyid okeh... hehehe.. :)
okeh... bende ni sepatutnye aku cerite da lame da...
tp, tertangguh untuk study statistic... Isnin nie aku exam statistic... hehehe... susah woooo....
nie bukan laa kisah peribadi aku okeh... nie kisah sepanjang aku berada die Penang nie...
itu laa... kite stay di sesuatu tempat... tak semestinye kite kekal kat situ kan?
seperti aku pada zaman PLKN dulu... selama 3 bulan aku di dalam Kem Setia Ikhlas...
dekat situ kami berkenalan dengan kawan kawan baru...
selama aku hidup, tak pernah aku ade kawan dari Sabah dan Sarawak..
tp, kali nie.. aku dapat kawan Sabah dan Sarawak, dari PLKN nie jugak....
selama 3 bulan disana.. kami dipisahkan.... 10 March... tarikh di mana kawan kawan aku yang duduk di Sabah dan Sarawak akan meninggalkan kami... sedih sangat aku rase mase tu...
and dikala itu jugak laa aku terfikir... bile la mase aku dapat menjejakkan kaki aku ke Sabah dan Sarawak..
hanya gambar sahaja yang dapat dijadikan kenangan...
kenangan sekitar 4 tahun yang lalu sangat segar dalam ingatan aku...
company aku.. DELTA!! ILOVEU!!
sebahagian teman.. :)
kene dende... bagai kerana nila setitik, rosak susu sebelanga...susah senang bersama
1 M'sia!!!
kejayaan dikongsi bersama :)
wira wira DELTA!!!
 
wirawati DELTA!!
semua ini kekal dalam external hard disk aku.. wehee.. :)
tp, ini semuanye kisah 4 tahun yang lepas...
masing masing daa pon menyambung pelajaran ade... yang da kawen pon ade... heee...:)
 
tp, kisah nie... kisah yang baru sahaja terjadi...
untuk beberapa hari yang lepas... huhuhu...
kami semua telah pon berpisah...
berpisah setalah 2 tahun setengah bersama....
 bermula pasa sesi jun 2010... huhu... dan bakal berakhir pada Jun ini... hehehe...
kami berpisah setalah tamat menyelesaikan tanggungjawab sebagai seorang pelajar...
iaitu selepas paper final exam yang terakhir selamat dijawab... hehehe....
tp, bermacam kenangan tercipte... juga telah di rekodkan di dalam gambar...
 
bermula pada pertemuan pertama semasa dalam semester pertama...
di dalam PSP orang pertama yang aku kenal adalah roomate aku semasa di asrama...
kak ika... orang johor.. sekarang daa habis belajar da... bape tahun da tak berjumpe dengan beliau...
 

die laa insan pertama yang aku kenal... yang nampak aku menangis lepas parent aku nak balik da..
nanges nanges kejap lepas tu kami daa berborak borak da... hehehe....
insan kedue yang aku kenal ialah nie.... Yana Jaafar Sidek...

 
 
die nie orang pertama yang aku kenal mase pembahagian kelas DNS...
hehehe...die yang tegur aku dlu.. and die jugak seorang yang ceria... and die jugak orang yang paling cerie...
sampai kite sendiri tak tau yang die nie sebenarnye ade masalah ke idok... hehehe...
lepas masuk kelas... aku kenal laa dengan beberapa orang yang laen... 
antaranye Mien, Nad, Maria, Baby... and yang laen jugak... hehehe.. nanti aku upload gambar depa...
lepas daa tau mereke mereke, mesti laa tanye diorang nie duduk blok mane kan... hahaha.. :)
maka, kenal laa aku dengan sorang lagi minah nie... Maria... hehehe.. :)

 
 
lepas da dapat tau kami nie satu blok... die pon selalu laa lepak bilik aku...
bilik die nie tingkat paling atas sekali.. sebab tu selalu lepak bilik aku.. kengkadang...
die boleh tidow kat bilik aku terus... hehehe....
die pon kenal rapat dengan akak bilik aku... hehehe.. :) lepas tu.... aku dikacau oleh mamat yang tak aku kenali... die nie... da laa aku tak kenal... die nie daa memang rapat dengan si Yana dengan Maria... time tu aku sendiri rapat dengan diorang berdue nie... and diorang berdue nie rapat dengan mamat nie.. so... bile keluar... mesti ade mamat nie.. aku kalau dengan mamat nie.. aku diam je.. aku tak bercakap langsung dengan die.. hehehe... one day, die kacau aku dengan menyamar sebagai pegawai PTPTN...
da laa memang time tu tengah musim meminjam duit kan.. hehehe.. die ley menyamar lak kan...
untuk ayat pertama yang keluar dari mulut aku time tu.. memang agak menyakitkan hati jugak laa...
hahaha... dan dari situ laa aku mule rapat dengan die... sape kah? bukan si Mate Kecik okeh...
die nie laa Ruzaini...!!! :)

 
 
baru beberapa hari lepas, aku dapat berite yang atuk kesayangan die meninggal dunie...
AL-FATIHAH... harap banyakkan bersabar k... 

seorang yang sangat baek.. dan sangat amik berat...
sesuai laa dengan jawatan yang die pegang, Pengerusi kelas DNS A... hehehe...
ingat lagi mase first semester dulu... time aku, Yatt and Maria nak siapkan assignment agame..
sanggup cari CC yang sangat jauh... lagipun time tu tak ade lappy lagi... hehee..
dalam perjalanan kami mencari CC di area belakang laa.. nak dekat ke highway jugak laa....
ade 2 orang lelaki mengjar kami bertige... almaklumlaa... time tu... tak perasan...
tp, lame lame baru perasan ade orang ikut kitorang... and kitorang sempat laa menyorok dekat satu butik pengantin nie... selamat sangat sangat... terima kasih kepada butik tersebut...
kalau tak ade butik tu... tak tau laa nak menyorok dekat mane kan... hehehe.. :)
lepas tu kitorang telefon si Ruzaini nie.. and die marah sangat sangat... hehehe... :)
and die sanggup pergi kat kitorang time tu.. daa la jauh dari dalam blok asrama nak pergi tempat kami nie..
semata mata die nak teman kitorang je... tq aini!!!
banyak kenangan yang tercipta laa...
dari semester satu sampai laa ke semester ke 6 nie....
sungguh banyak gile dugaan yang kami tempuh... lebih lebih lagi semasa buat projek final... hehehe...
untuk satu hari terakhir, aku spend time and stay kat rumah Nad, Yana and Yatt...
time nie Diya tak ade... daa balik rumah da... hehehe... :)
sebab aku sedih sangat... lagi lagi aku rapat dengan Nad and Yana,... hehehe...
esok pagi tu... aku balik dalam pukul 8 lebih...
'Nad, aku balik awal bukan sebab aku balik nak mandi ke ape tau...
sebenarnye aku tak sanggup nak tengok ko balik... lepas nie, payah daa nak jumpe...
mau aku menangis sampai terkeluar bijik mate aku nanti... hehehe.. :')'
itu je laa kot... meh laa layan gambar sebagai kenangan yang kami cipte.. :)

tamat kelas!! baalik!!!
semester 1
jamuan berbuka puase di jabatan JTMK...
menjadi sukarelawan IM4U... di Teluk Bahang... :) all Girls in DNS A
vacation last!! Teluk Batik... :)
dinner terakhir.. di Kampung Pelet... bergabung dengan DNS A and B

thats all... terima laa lagu nie...


Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi

KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...
KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan

Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita

bye2!! assalamualaikum.. :)

Thursday, April 25, 2013

Panggilan 'Adek' dan 'Kakak'

selamat malam semua!!
untuk malam nie... aku dengan mengadanye nak menaip entry gegedik!! hahaha
ala... tak de laa gedik mane....
saje je ak nak menaip nie ha... da lame daa tak taip kan...
karang jadi gile karang... tak pasal pasal dalam sehari aku update sampai 10 entry... hahaha
jemu orang nak bace ape yang aku taip nie... hehehehe... :)
gelaran adek akak nie selalu digunakan dalam adek beradik right... hahaha...
dalam adek beradik aku pon ade pakai jugak... hehehe..
eh3... jap aku pikir.... owh, aku tak panggil panggilan adek kat adek adek aku...
aku panggil name je... aku kan anak sulung... hahaha....
diorang ye laa kene panggil aku kakak kan....
panggil kak mira okeh... lagipun... dari adek beradik sampai laa ke anak anak sedara aku..
semua aku suruh diorang panggil aku 'kak mira'....
walaupun pangkat aku kat diorang nie 'auntie' [budget orang putih sat] diorang... tp, tetap nak kene panggil aku kakak jugak okeh...
terasa macam tue sangat laa pulak panggil aku cm tu kan... aku kan masih mude lagi...
hahaha... :)
okeh okeh.... panggilan nie tetibe muncul and selalu di sebut di bibir aku... sejak semalam...
siape kakak and siapa adek? hahaha.. kalau daa kakak tu kan.. maknenye ponpuan laa ye...
hahaha.. itu merujuk kepada aku... tp, yang adek tu... berbelah bahagi siket....
sebab adek boleh jadi adek lelaki ataupun perempuan....
kalau aku kate abang... automatik korang tau kan... kalau dah namenye abang tu...
mestila lelaki kan? hahaha... adek yang aku maksudkan kat sini ialah....
jeng jeng jeng!!! [bagi bunyi dram sikit.]
Drummer job graphics
[tak dapat bunyi dram betul, amik gambar orang pakai drum pun jadi laa ye...]
hahah... itu laa die si keding aka si mate kecik aka si Muhamad Firdaus aka anak Muhamad Subri aka abang kepada Suhaila, Sakinah, Humairah dan Fahim...aka my only pakwe merangkap BFF aku jugak.. hhahaha..
gambar tak perlu laa aku tayangkan ye... hehehe.... 
semuanye terjadi semalam... mase aku berborak dengan die..
aku nak cakap yang aku nie kakak kepada Aida and Asyraf.. tp, tersebut name die jugak... hehehe
sejak bile pulak aku ade adek name Firdaus nie kan... hahaha..
lepas tu dengan banggenye die panggil aku kakak.... huish!! geram okeh...
lepas tu nak kate yang aku nie macam tue sangat sangat dari die...!!
selang 22 hari je kot...
bufday aku 11 March 92... die 2 April 92.....
itu un ley jadi isu... 
sampai laa time aku nak tidow die dok panggil aku akak...
bile aku panggil gune panggilan yang aku selalu panggil... die buat buat tanye...
"eh? ape2?
tak ke bengang je rasenye tu... last last sampai kesudahnye laa adek akak tu.....
aku ingat bende tu semalam punyer cerite je... hehehe.... :)
so... habis sampai situ je laa kan,...
tup tup time aku kat carefour tadi aku calling calling die...
die panggil aku sebagai akak lagi... haish...
nampak gayenye panggilan kami berubah laa nie...
tp, kekadang ade jugak la pakai panggilan biase kitorang nie... hehehe....
tp, bile gune panggilan akak adek nie pon.. rase macam best jugak...
hehehe... :)
walaupun pade hakikatnye kami nie sebaya... due due lahir tahun 1992... tahun monyet... and due due anak sulung pulak tu... 
ade orang kate kalau due due anak sulung... susah sikit ye dak?
mane ade hubungan yang senang dalam dunia nie kan? hehehe....
doa doa kan kami ye,... :)
assalamualaikum.. :)

Monday, April 22, 2013

Dapat Temuduga SPA !!

 
 
Salam satu Malaysia semuanye!!
hahaha.. tak pernah pernah pulak aku bagi salam satu Malaysia... tetibe lak hari nie.. hehehe..
semangat mengundi nie.. hahaha... x nak xnak terlibat bab bab politik nie.. hee
 
okeh... actually, aku tak tau nak gambarkan perasaan aku nie..
bile dapat temuduga SPA nie...
nak kate happy... tp, entahlaa....
dulu... bekerje di dalam kawasan hospital adalah cite cite aku...
 sampai bile ayah aku suruh tanda kos belajar ape yang aku nak amik...
semuanye aku tick pada 'Diploma Kejururawatan'
tp, bile aku dapat ke temuduge tu.. sepatutnye aku bahagie....
tp, perasaan tu macam tak ade pulak...

dulu aku minat nak amik nursing... tp, tak kesampaian....
and ingat kan aku patah hati untuk nursing nie sahaja...
last last aku jadi macam tak bape suke pulak untuk bab bab nursing nie..
*pade yang amik course nie.. jangan marah ye ape yang aku cakap.. ini cume ape yang terjadi kat diri aku sahaja*
aku jadi tak suke gare gare masalah peribadi...
and mungkin disebabkan ini jugak laa aku jadi tak seberapa excited bile dapat panggilan nie...
tak macam membe aku... die dapat... and die juga kire excited jugak laa nak pergi...
tp aku?

khabar nie aku tak bagitau lagi dengan ayah dengan mak aku...
kalau aku bagitau pon... gerenti tak dapat sokongan kot... hehehe...
sepatutnye aku gembire... tp, aku tertanye tanye...
kemanakah keexcitedan aku pergi bile dapat panggilan nie....

aku dapat panggilan nie mase tengah study kat libary tengahari tadi...
sementara nak tunggu paper Network Security...
tengah dok best best je study study dengan member... tetibe dapat mesej...
tp, lepas mesej tu aku dapat... dan dan je mak aku calling aku....
tp, serte merta jugak bende yang sepatutnye menyeronokkan aku tu.. aku lupe macam tu je...
so, tak dan aku nak menceritekan dengan lebih lanjut dekat mak aku....
huhuhuh... impian yang hanye boleh diimpikan tapi, tak dapat dijadikan kenyataan....

okeyh laa.. nak study!!
bye bye!!
assalamualaikum... :)

Sunday, April 21, 2013

Popia + Yoyo = ???

 
selamat tengahari semua!!
di kemalasan yang melanda diri aku nie... aku ambik untuk update sikit laa...:)
hanya untuk menghilangkan kebosanan sahaja..
kalau aku layan cerite karang... melampau lampau pulak aku melayannye...
 
okeh... hahahaha... agak agak ape yang sebenarnye aku nak sampaikan kat korang nie?
berdasarkan tajuk entry aku ni kan.. hehehe...
alah.. sebenarnye... tak ade ape ape pon bende nie.. hehehe...
ini semua gare gare conversation antara aku dengan kawan aku je...
tp, kalau jumpe kitorang tak pernah tegur pon.. hehehe.. :)
 
conversation nie terjadi pada satu malam...
aish... malam aje kan... ye laa.. malam je laa line internet nie laju...
sebab tu laa aku akan rancak berchatting waktu malam... itu un ikut mood jugak...
kekadang ade je yang anta chatting kat aku.. tp, aku wat bodo je... sorrie ye..
tp, malam tu.. sebab kepala aku pon agak kesengalan.. so.. aku pon berchatting laa dengan kawan aku nie.. heheheh...
 
pada waktu yang same.. aku update kat status FB aku yang aku sedang keciwa laa kononnye...
kekecewaan itu aku tunjukkan kat FB... tp, sebenarnye aku tak ley laa buat macam tu...
sepatutnye bia aku je yang tau... hehehe...
malam tu dalam pukul 12 lebih gitu... time tu laa aku berchatting dengan kawan aku tu..
die tanye aku selalu tidow pukul berapa.. dan memacam gak laa...
sampai aku terbocorkan rahsie aku sendiri.. hehehe... konon waktu paling maximum aku tidow..
pukul 1 pagi laa... konon... membe aku nie kelas DNS B...
kebetulan besoknye diorang ade practical test untuk Network Security...
so.. diorang konon nak ajak aku join group burung hantu jugak la... sebab diorang nak study kan..
 
dalam waktu daa berginjak ke pukul 1 suku.. aku mintak izin nak tidow...
daa terlebih had laa pulak kan...
so.. die pesan kat aku.. yang jangan tidow dalam kekecewaan sudah laa...
die boleh kate yang aku nie kecewa dengan pakwe la tu kan...
bak kate die.. ' eh, kecewa kecewa nie masalah cinta laa nie '
hahhaa... konon nak jadi nujum pak belalang laa kan.. aku un jawab laa..
' eh, tak maen laa masalah cintan cintun nie '
and then die jawab...
' ini semua poyo... mia poyo.. '
so, dari sini laa munculnye tajuk entry yang aku buat nie...
elok elok nak tidow... sekali terconversation lagi panjang laa pulak...
 
nie antara perbualan aku ye :
aku : eh? mane ade poyo erk...
member : mia poyo...
aku : erk? eh, nak tanye la.. poyo tu ape erk sebenarnye?
member : eh, mia tak tahu erk poyo tu ape...
aku : haah la.. kite tak tau laa..
member : kalau mia nak tau.. poyo nie sebenarnye sejenis kuih tau...
aku : owh, ye ke... kuih ape tu...
membe : kuih nie orang penang je selalu makan...
* time nie aku dok fikir... eh, si mate kecik aku nie pon orang Penang, tak pernah pulak die cakap yang orang Penang nie ade suke kuih ape ape *
aku : kuih ape ye yang orang Penang makan?
membe : alah.. kuih popia....
aku : owh, orang Penang suke makan popia... da tu.. mane datangnye poyo tu?
member : ye laa.. orang Penang, die kalau makan kuih tu.. mesti maen yoyo sekali... sebab tu name poyo boleh muncul.... makan Popia dengan maen Yoyo.. jadilaa poyo...
aku : owh.. macam tu rupenye...
member : eh... sengal erk?
aku : kenape cakap macam tu?
member : ha laa.. dok layan je ape orang cakap...
aku : hahhaa.. agak laa jugak... senget je laa die nie...
member : erk.. ehehehe.. senget? eh, mia.. senget tu ape erk?
aku : nanti mia carik.. mia bagitau ye maksud senget tu ape...
 
last last.. aku terkene pulak.. hehehe....
happy sikit laa dari kekecewaan tu kan.. ehehehe...
tp, aku ade laa cerite bende nie kat mate kecik tu kan...
respon yang die bagi... die diam je time aku cerite...
last last die kate...
' hmmm... rase jelez jugak laa kamu wat macam nie '
dalam hati.. atototot... sebab aku fikir kat die laa aku tak mesej mesej lagi malam tu...
maaf yee awak.... kite tak bermaksud nak buat awak jelez pon...
 
ok laa.. that's all... bye bye... assalamualaikum.. :)

Friday, April 19, 2013

Interview MQA ..

selamat malam semuanye!!!
hahaha... sihat tak korang... rase macam lame jugak aku tinggal kan blog nie...
almaklumlaa... dengan exam lagi tak selesai...
tp, minggu nie minggu study week... tp, minggu nie tak ade laa aku guna mase untuk update je..
nk gune untuk study laa.. hehehe... lagi lagi dengan test kitorang pon tak selesai lagi...
 
okey okey... malam nie aku nak cerite pasal satu interview yang akan dihadapi oleh aku, Maria and Yatt... interview apekah ini? hehehe... kerje ke? kalau interview kerje.. kenapa kami bertige je yang terpilih kan? hehehe.... bertuah gile laa kalau macam tu...
 
interview yang diinterview oleh 3 orang panel... iaitu ketige tige panel tersebut adalah wakil wakil MQA... okeh.. mesti korang tertanye tanye kan... apekah MQA yang aku dok bebel dari tadi tu kan..
hehehe.. meh aku bagitau ye... ape name penuh MQA nie..
MQA nie.. Malaysian Qualification Agency...
MQA nie akan bagi pengiktirafan kepada sijil diploma kitorang...
selama 3 tahun kitorang belajar... dan di semester akhir nie baru kitorang tahu yang sijil diploma untuk program kitorang nie tak diiktiraf lagi...
so.. susah laa kan kalau tak diiktiraf lagi kan... kalau nak carik kerje kerajaan or nak sambung study ke kan.. tak layak laa... alamatnye kene gune sijil SPM je laa untuk carik kerje or sambung study...
nak tahu lebih lanjut pergi laa ke laman web MQA tu sendiri okeh...
Malaysian Qualification Agency
ha.. dekat situ korang ley tengok laa ape itu MQA dengan lebih lanjut okeh...
 
sebelum kitorang kene interview nie.. masing masing dok kalut menghafal visi dan misi laa...
dok carik balik.. sape name pengarah, ketua jabatan and ketua program kitorang...
nampak sangat masing masing tak amik tau kan? hehehe
almaklumlaa... bende tu tak masuk exam pon kan... hehehe
mase nak kene temuduge nie laa sebok dok nak menghafal semua nie...
last last sampai sekarang aku msih lagi ingat ape yang aku hafal untuk interview nie.. hahaha
mase nie bace buku yang dibekalkan daa macam nak masuk dewan exam nie.. hehehe
mase nie laa aku baru tau, bape jam kredit yang kitorang gune untuk seminggu... hehe..
teruk gile aku nie kan.. pergi kelas tiap tiap minggu.. tp, tak tau bape jam seminggu...
untuk semester kitorang... ade 16 jam kredit... tp, aku rase kelas macam sentiase ade je..
macam lebih je dari  16 jam tu.. kan? hehehe.. :)
 
 pade mule nye... memang daa bagi by group daa...
eh, lupe nak bagitau... interview nie interview dalam kumpulan...
die daa bahagi.. group pertama semester 1 dengan 2..
group kedue semester 3 sahaja.. memandangkan semester 4 tengah dalam mood Latihan Industri..
group yang last lak untuk semeester 5 dengan 6...
so.. memula macam tak risau sangat laa kan....
kitorang datang poli pon dalam kol 12.30 kene terpacak daa kat situ...
tp, aku, Maria dengan Yatt ade dalam pukul 12.45 macam tu... datang awal hanye untuk makan saja..
lepas sampai tu.. kitorang memang dapat makanan yang daa siap di tapau ye...
ade lauk sambal ayam dengan daging masak kurma.. hehehe... 
tp, kitorang tak makan pon.. memandangkan kitorang 'makan pagi' dalam pukul 11 lebih kan...
so, perut nie berlagak kenyang lagi laa kan..
 so.. bile kitorang dapat je makanan tu, kitorang terus simpan dalam satu plastik...
konon nak makan untuk petang laa... sebab tak terfikir yang malam tu kitorang ade dinner dengan kelas..
dinner terakhir.. kirenye kitorang lupe laa pasal dinner tu.. hehehehe...
 
dalam pukul 1 kitorang diberi kebebasan untuk merayau kemana mana...
samada nak menunaikan zohor ke.. ape ke.. semua boleh.. tp, dalam pukul 2 mesti daa kene ade kat situ balik... so... aku, Maria, Yatt and Eva lepak dalam kelas yang ade aircond..
demand seh nak yang ade aircond ja... sebab time tu panas giler yang teramat laa kan..
memang yang ade aircond je laa kitorang serbu kan... sape tak nak kene sejuk..
lepas tu.. time tu laa perut tetibe je menyanyi nyanyi kan...
so.. kitorang pergi ke koperasi nak beli makanan sikit...
aku time tu beli laa  keropok lekor RM2 dengan air tembikai... air tembikai dekat poli aku adelah air tembikai kegemaran aku sangat sangat!!
lepas daa beli tu.. masing masing lepak balik kat kelas tadi...
makan makan and tetibe masing masing rase mengantuk laa pulak lepas makan kan..
tp, tak ade rezeki nak tidow laa kan... sebab time tu daa pukul 2 daa..
so.. bergegas laa kitorang pergi balik kat tempat tadi.. hehe...mase sampai sane...
ade berite yang gempak sikit laa.. :)
kitorang dipecahkan kepada 2 kumpulan je laa..
dimana setiap kumpulan lengkap ade semua semester dari semester satu sampai laa enam...
kecuali semester 4 laa kan.. seperti yang aku cakap tadi.. hehehe
lepas tu... mase hari perjumpaan terakhir kitorang ade tengok bilik temuduge yang akan kami duduk..
last last orang tu maybe nak habiskan cepatkan... so.. die nak jadikan lab e13 sebagai tempat temuduge lak..
lepas tu Encik Rizal masuk dan cakap laa kat kitorang yang panel tu kan ade 2 orang...
so.. sorang akan ditemuduge kat bilik cantik tu.. and satu lagi kat lab e13 tu laa kan...
sorang DR. Shukor dr UTM and lagi sorang Dr. Jeffryzal dari UTP...
kitorang kene dengan Dr. Jeffryzal... Dr nie bukan nye more kepada network laa...
so... kitorang die tak ade laa tanye yang menjurus sangat ke arah tu kan... hehehe...
tp, lagi sorang dr tu.. memang more kepada network laa.. bak kate orang.. orang power laa
 
 mase masok je lab tu.. kitorang terus duduk da...
macam daa ready gegile daa untuk di interview... duduk macam profesional lak kan.. hehehe
mase kitorang tengah tengah duduk tu.. Pn Pazilah soal kitorang ape die PLO and CLO....
masing masing ternganga lak.. nampak benar x study buku yang die bagi..
  untuk pengetahuan korang.. PLO tu die tengok kite 3 ke 5 tahun selepas grade..
CLO lak die tengok kite sebelum kite final exam... heee...
lepas tu... panel pon masuk...  yang temubual kitorang Dr Jeffrizal... 
seronok laa mase die temubual tu... santai je rase...
sampai semua bende yang die tanye kitorang jawab okeh je... 
sampai die sendiri kate yang kitorang nie daa kene brainwash dengan lecturer kitorang semate mate nak dapatkan pengiktirafan je...
pengiktirafan nie bertahan selama 5 tahun.. so.. kalau berjaya dapay pengiktirafan nie..
bermakne kami and lecturer lecturer semua berjaya menolong untuk 10 batch yang akan datang...
harap dapat laa kan.. Amin..

okeh.. that all je cerite aku kali nie.. hehehe...
minggu depan minggu peperiksaan telah pon bermule...
tadah tangan semua... bace dalam doa lepas sembahyang okeh...
 
http://2.bp.blogspot.com/-0wFwRsGOSmQ/UMsqfXDVoSI/AAAAAAAABDw/arQxgjC9AQg/s640/gambar+orang+berdoa+%284%29.jpg
 
so.. starting dengan... 
 
Bismillahirrahmanrrohim...
Ya Allah, Permudahkan lah aku serta rakan rakan seperjuangan ku dalam menghadapi peperiksaan akhir nie.. Engkau berikanla kejayaan kepada kami.. Amin...
okeh... bye!! Assalamualaikum...
 
 
 
 

Saturday, April 13, 2013

Sesi Menghabiskan Voucer RM250 !!

Photobucket 
 
*INI ADALAH ENTRY TERTANGGUH*

okay.. hari nie ade kelas... hahaha...
hari nie terasa sangat rajin nak ke kelas...
sehingga aku bangun agak awal ye...
dalam pukul 8 lebih aku daa bangun... layan mesej Keding kejap... lepas tu...mandi...
lagipun kelas aku hari nie pukul 11 pagi... hahaha...
 lepas je siap.. kitorang bertolak nak ke kelas...
hari nie bertolak awal ye... dalam pukul 10 daa bertolak daa.. :)
 
sampai je dekat area traffic light tu...
aku nampak ade banner PC Fair dekat asrama poli aku nie...
and yang paling penting... boleh pakai voucer buku okeh...!!
and aku terus teringat yang Keding aku nak Pendrive...
so.. aku ingat nak belikan untuk die laa.. memandangkan aku tak tau nak habiskan macam mane...
hahaha... :)
lagipun aku takut nanti die balik mengejut pulak...
sebab katenye kereta die maybe siap dalam bulan nie.. so...
aku takut nanti die balik tetibe kan.. hahaha... so... aku gunekan mase nie untuk mengahbiskan mase..
untuk membazirkan ape yang ade dekat aku nie... hahaha.. :)
 
so... mase aku pergi tadi aku pergi dalam pukul 12 lebih laa..
memandangkan pukul  1 sampai pukul 2 aku ade kelas kan...
so.. aku pergi sana hanye untuk borong pendrive je... warne ape erk.. hahaha.. mai tengok!!
 
 
 
hahaha.. banyak tak? hehehe...
actually, memulaa aku belik yang warne putih tu je...
untuk aku dengan Keding aku laa..
hahaha... ade 2 warne... warne biru muda dengan putih je...
so.. aku tanye laa Keding aku...
"Awak.. awak nak pendrive warne ape? ade color Biru Susu dengan Putih je"
"Kite nak warne hijau..."
time tu.. aku rase panas je tau... daa laa memang panas.. die wat panas pulak...
last last beli laa warne putih nie...
sekali jalan kat sebelah pulak...
nampak pulak yang warne hijau tu... bile tanye besar die same je dengan yang sebelah tu..
tapi murah RM2 je... lagi lagi... nak sangat warne hijau kan..
so.. aku rembat jugak...hahaha... :)
yang nie aku tak bagitau kat die lagi yang aku beli warne hijau..
nak bagi surpirse.. hehehe.. :) kate nak membazirkan... hahaha.. :)
lepas daa beli tu.. duit tinggal RM150 je...
so.. aku nak saving untuk RM50 je..
untuk kecemasan beli barang barang peralatan tulis laa kan.. :)
so.. kitorang balik kelas... dalam kelas pulak... 
kami sanp gambar gelagat membe membe aku yang gegile semuanye... :)
 




 
lepas habis kelas pulak... kami meneruskan plan untuk menghabiskan voucer...
kali nie kite pergi kantin PSP pulak...
tadi mase beli pendrive semua.. aku pergi Cafe Asrama PSP untuk habiskan RM100..
kali nie kat kantin un nak habiskna RM100 untuk beli beberapa bijik novel...
antara novel yang aku beli :
-
-
-
-
-
-
-
 






hahaha... banyak tak? hantu novel kan...
kalau daddy i tau nie... mau kene bebel 10 hari 10 malam nie... hahhaa
tak pe, tak pe... sorok sorok... hehehe...
bye.. Assalamualaikum...

- Nurulamirah Binti Rajion -

Friday, April 12, 2013

Exam Semakin Hampir :')

 
 
selamat petang semua!!
 
tetibe aku terasa sedih sangat bila tengok tajuk entry nie...
" EXAM SEMAKIN HAMPIR'
bermakna... lagi berapa minggu je aku kene tinggalkan Politeknik aku....
Penang.... Blok C6 nie haa... and yang penting... aku terpakse tinggalkan RnR Bagan Ajam...
 
untuk minggu nie... settle daa semua kerje kerje pembentangan projek kitorang....
banyak cabarannye... membuat kan kami masing masing sakit hati dengan projek itu...
semua stress disebabkan projek itu...
selagi projek tak settle... selagi tu hidup tak tenteram...
satu je dapat tenteram kan aku... bace kitab suci Al-Quran...
tu je salah satu jalan untuk tenangkan diri aku sekarang niee...
aku rase rindu.. itu jugak yang aku carik...
bukan lagi si die jadi tempat untuk aku tenangkan diri.. :)
 
untuk hari nie jee... kitorang kene bangun pagi untuk pergi kelas yang dibatalkan sendiri oleh lecturer kitorang... hahaha... die masuk... and bile die masuk kelas... die kate..
'hari nie saya tak buat kelas... tp, saya nak kamu semua amik semua test, quiz, PBT and segala tutorial yang ade... serta salin jawapan sekali...tp, jawapan tu saya nak balik ye..'
hahaha.. seronok gile... penat i gosok baju i dengan penuh kasih sayang malam semalam tau...
lepas daa settle untuk cyber... kitorang kene hantar CD untuk User Manual Final Projek kitorang...
aku dengan Maria stay dekat poli dar kol 8 sampai kol 1 jugak laa...
rancang baju kurung yang aku pakai untuk kelas hari nie nak simpan je.. gantung balik...
boleh gune untuk kelas minggu depan kan..(nampak sangat malas kan)
tp,dibatalkan niat tu... sebab balik balik je... masing masing terbungkang.... wahahaha.. :)
 
lepas tunggu group maria burn segala CD... kitorang pergi print lab pulak.. 
semua dibuat secara on the spot!! teror tak? hahaha :):
memula semangat gile pergi Library... siap amik loker bagai.. and daa duduk kat PC daa untuk print..
sekali... orang tu kate... 
'dik... ink printer tu habis'
memang agak keciwa jugak laa... sebab kemudahan yang ade tak disediakan dengan sempurne...
at lease sediakan laa backup ink printer tu kan...
so... kitorang serbu CC dekat Pusat ICT pulak...
punye laa ramai gegile orang...
pening gile bile masuk situ.... patot laa mase aku pergi beli CD kosong tadi punye laa orang beratur kat mesen printer tu...
nak nak pulak printer kat CC tu mengada ngada kan... nak sentiasa orang ade kat sebelah die...
asyik stuck stuck je.... haish... mencabar kesabaran orang je tau...
untuk print je.. daa buat orang stress.... nak nak pulak... PC tu bukan maen lemah gemalai nak bukan file...
memang tercabar laa jugak kasabaran kitorang hari Jumaat nie kan... tp, still tahan lagi...
 
lepas jee pergi print... kami semua hantar semua lab...
mule laa aktiviti senaman kitorang di tengah hari bute ye...
depan belakang depan belakang... letih wooo... tp, sebelah tangan sorang bawak milo ais...
sorang lagi bawak Neslo ais... hehehe... hilang tu kekeringan tekak kitorang...
last last balik... terus makan, then tidow laa jalan terbaek... hehehe... :)
 
minggu depan pulak sepatutnye kitorang study week...
tp, minggu depan jugak kitorang nak selesaikan Practical Test, dengan test bagai...
study week tu jadi berapa hari je...
dapat cover ke tak... wallahua'alam...
aku kene fokus dekat statistic je... sebab yang tu jee aku kurang gegile laa... :)
okeh laa,, that's all coretan aku petang nie k...
i nak mandy... hehehe... bubbye...
 Assalamualaikum...
 
- Nurulamirah Binti  Rajion -
 

Sunday, April 07, 2013

Detik yang Mendebarkan Semakin Hampir



                          http://www.examiner.com/images/blog/EXID22282/images/skurred.jpg
Selamat Petang semuanye!!!
sihat tak korang semua? lame da aku rase aku tak update blog aku yang usang nie.. heee
tujuan aku menaip entry nie untuk menghilangkan rase gabra yang bakal terjadi esok...
esok adalah hari presentation projek aku... huhuhuh... dupdap okeh...
walaupun aku kenal dengan panel panel aku...
panel  aku dengan group maria same je...
Puan Norzila, Cik Fauzi, Puan Rosmawati... hahaha..
tige tige panel nie pernah ajar kitorang... hehehehe.. :)

projek kitorang daa siap daa.. Alhamdulillah.. syukur ke Hadrat Ilahi...
akhirnye, keje kitorang selesai jugak...
sekrang dalam proses nak membuat pemplete pulak... haish.. buat sesimple yang buleh je laa... hehehe
tadi mase tengah gayut gayut dengan die.. aku terpakse tinggalkan kejap...
tp, aku rase sekarang nie mesti die merajuk dengan aku...
sebab aku tak layan die.. hahaha... maaf ye awak... nak prepare presentation esok...
untuk nie.. presentation nie lebih penting dari awak... ampun....
untuk mase depan saye... 
sampai laa nie die tak reply mesej aku... erm... nak kene pujuk lepas settle semuanye... hahaha
okeh laa.. nak sattle kan pamplete sikit.. daa...

hehehe... Assalamualaikum...

- Nurulamirah Binti Rajion -

Friday, April 05, 2013

Gud Luck To All My DNS Friends !!

 
 
Salam Jumaat semuannye!!
 
Alhamdulillah... semuanye sudah hampir ke hujung daa...
aku stay Penang nie pon tak sampai sebulan daa...
segala masalah dengan kawan-kawan telah pon diselesaikan dengan cara yang baek...
dalam proses untuk membersihkan name diorang.. hehehe.. :)
projek final aku pon hampir siap...
thanks kepada membe membe aku Khairol, Chong, Atun... dan sesapa je yang membantu aku mase hari Khamis yang lepas... hehehe :)
terima kasih banyak banyak aku ucapkan....
group kitorang (aku, Baby, Fara dan Wanie) akan present hari Isnin minggu depan...
means... 8 April nie... final punye presentation...
debaran makin terasa....
 
ok laa.. that's all yang aku boleh ucapkan...
pape pon...
 
korang!!
GUD LUCK UNTUK FINAL PROJECT KIT ERK...
BUAT YANG TERBAEK...
LEPAS NIE TAK ADE DAA STRESS PROJECT NIE!!

k... thank you...
korang korang yang terbace entry nie...
doakan kejayaan kami semua ye.. :)
bye...

Assalamualaikum... :)

- Nurulammirah Binti Rajion -

 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/