STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: Interview MQA ..

Friday, April 19, 2013

Interview MQA ..

selamat malam semuanye!!!
hahaha... sihat tak korang... rase macam lame jugak aku tinggal kan blog nie...
almaklumlaa... dengan exam lagi tak selesai...
tp, minggu nie minggu study week... tp, minggu nie tak ade laa aku guna mase untuk update je..
nk gune untuk study laa.. hehehe... lagi lagi dengan test kitorang pon tak selesai lagi...
 
okey okey... malam nie aku nak cerite pasal satu interview yang akan dihadapi oleh aku, Maria and Yatt... interview apekah ini? hehehe... kerje ke? kalau interview kerje.. kenapa kami bertige je yang terpilih kan? hehehe.... bertuah gile laa kalau macam tu...
 
interview yang diinterview oleh 3 orang panel... iaitu ketige tige panel tersebut adalah wakil wakil MQA... okeh.. mesti korang tertanye tanye kan... apekah MQA yang aku dok bebel dari tadi tu kan..
hehehe.. meh aku bagitau ye... ape name penuh MQA nie..
MQA nie.. Malaysian Qualification Agency...
MQA nie akan bagi pengiktirafan kepada sijil diploma kitorang...
selama 3 tahun kitorang belajar... dan di semester akhir nie baru kitorang tahu yang sijil diploma untuk program kitorang nie tak diiktiraf lagi...
so.. susah laa kan kalau tak diiktiraf lagi kan... kalau nak carik kerje kerajaan or nak sambung study ke kan.. tak layak laa... alamatnye kene gune sijil SPM je laa untuk carik kerje or sambung study...
nak tahu lebih lanjut pergi laa ke laman web MQA tu sendiri okeh...
Malaysian Qualification Agency
ha.. dekat situ korang ley tengok laa ape itu MQA dengan lebih lanjut okeh...
 
sebelum kitorang kene interview nie.. masing masing dok kalut menghafal visi dan misi laa...
dok carik balik.. sape name pengarah, ketua jabatan and ketua program kitorang...
nampak sangat masing masing tak amik tau kan? hehehe
almaklumlaa... bende tu tak masuk exam pon kan... hehehe
mase nak kene temuduge nie laa sebok dok nak menghafal semua nie...
last last sampai sekarang aku msih lagi ingat ape yang aku hafal untuk interview nie.. hahaha
mase nie bace buku yang dibekalkan daa macam nak masuk dewan exam nie.. hehehe
mase nie laa aku baru tau, bape jam kredit yang kitorang gune untuk seminggu... hehe..
teruk gile aku nie kan.. pergi kelas tiap tiap minggu.. tp, tak tau bape jam seminggu...
untuk semester kitorang... ade 16 jam kredit... tp, aku rase kelas macam sentiase ade je..
macam lebih je dari  16 jam tu.. kan? hehehe.. :)
 
 pade mule nye... memang daa bagi by group daa...
eh, lupe nak bagitau... interview nie interview dalam kumpulan...
die daa bahagi.. group pertama semester 1 dengan 2..
group kedue semester 3 sahaja.. memandangkan semester 4 tengah dalam mood Latihan Industri..
group yang last lak untuk semeester 5 dengan 6...
so.. memula macam tak risau sangat laa kan....
kitorang datang poli pon dalam kol 12.30 kene terpacak daa kat situ...
tp, aku, Maria dengan Yatt ade dalam pukul 12.45 macam tu... datang awal hanye untuk makan saja..
lepas sampai tu.. kitorang memang dapat makanan yang daa siap di tapau ye...
ade lauk sambal ayam dengan daging masak kurma.. hehehe... 
tp, kitorang tak makan pon.. memandangkan kitorang 'makan pagi' dalam pukul 11 lebih kan...
so, perut nie berlagak kenyang lagi laa kan..
 so.. bile kitorang dapat je makanan tu, kitorang terus simpan dalam satu plastik...
konon nak makan untuk petang laa... sebab tak terfikir yang malam tu kitorang ade dinner dengan kelas..
dinner terakhir.. kirenye kitorang lupe laa pasal dinner tu.. hehehehe...
 
dalam pukul 1 kitorang diberi kebebasan untuk merayau kemana mana...
samada nak menunaikan zohor ke.. ape ke.. semua boleh.. tp, dalam pukul 2 mesti daa kene ade kat situ balik... so... aku, Maria, Yatt and Eva lepak dalam kelas yang ade aircond..
demand seh nak yang ade aircond ja... sebab time tu panas giler yang teramat laa kan..
memang yang ade aircond je laa kitorang serbu kan... sape tak nak kene sejuk..
lepas tu.. time tu laa perut tetibe je menyanyi nyanyi kan...
so.. kitorang pergi ke koperasi nak beli makanan sikit...
aku time tu beli laa  keropok lekor RM2 dengan air tembikai... air tembikai dekat poli aku adelah air tembikai kegemaran aku sangat sangat!!
lepas daa beli tu.. masing masing lepak balik kat kelas tadi...
makan makan and tetibe masing masing rase mengantuk laa pulak lepas makan kan..
tp, tak ade rezeki nak tidow laa kan... sebab time tu daa pukul 2 daa..
so.. bergegas laa kitorang pergi balik kat tempat tadi.. hehe...mase sampai sane...
ade berite yang gempak sikit laa.. :)
kitorang dipecahkan kepada 2 kumpulan je laa..
dimana setiap kumpulan lengkap ade semua semester dari semester satu sampai laa enam...
kecuali semester 4 laa kan.. seperti yang aku cakap tadi.. hehehe
lepas tu... mase hari perjumpaan terakhir kitorang ade tengok bilik temuduge yang akan kami duduk..
last last orang tu maybe nak habiskan cepatkan... so.. die nak jadikan lab e13 sebagai tempat temuduge lak..
lepas tu Encik Rizal masuk dan cakap laa kat kitorang yang panel tu kan ade 2 orang...
so.. sorang akan ditemuduge kat bilik cantik tu.. and satu lagi kat lab e13 tu laa kan...
sorang DR. Shukor dr UTM and lagi sorang Dr. Jeffryzal dari UTP...
kitorang kene dengan Dr. Jeffryzal... Dr nie bukan nye more kepada network laa...
so... kitorang die tak ade laa tanye yang menjurus sangat ke arah tu kan... hehehe...
tp, lagi sorang dr tu.. memang more kepada network laa.. bak kate orang.. orang power laa
 
 mase masok je lab tu.. kitorang terus duduk da...
macam daa ready gegile daa untuk di interview... duduk macam profesional lak kan.. hehehe
mase kitorang tengah tengah duduk tu.. Pn Pazilah soal kitorang ape die PLO and CLO....
masing masing ternganga lak.. nampak benar x study buku yang die bagi..
  untuk pengetahuan korang.. PLO tu die tengok kite 3 ke 5 tahun selepas grade..
CLO lak die tengok kite sebelum kite final exam... heee...
lepas tu... panel pon masuk...  yang temubual kitorang Dr Jeffrizal... 
seronok laa mase die temubual tu... santai je rase...
sampai semua bende yang die tanye kitorang jawab okeh je... 
sampai die sendiri kate yang kitorang nie daa kene brainwash dengan lecturer kitorang semate mate nak dapatkan pengiktirafan je...
pengiktirafan nie bertahan selama 5 tahun.. so.. kalau berjaya dapay pengiktirafan nie..
bermakne kami and lecturer lecturer semua berjaya menolong untuk 10 batch yang akan datang...
harap dapat laa kan.. Amin..

okeh.. that all je cerite aku kali nie.. hehehe...
minggu depan minggu peperiksaan telah pon bermule...
tadah tangan semua... bace dalam doa lepas sembahyang okeh...
 
http://2.bp.blogspot.com/-0wFwRsGOSmQ/UMsqfXDVoSI/AAAAAAAABDw/arQxgjC9AQg/s640/gambar+orang+berdoa+%284%29.jpg
 
so.. starting dengan... 
 
Bismillahirrahmanrrohim...
Ya Allah, Permudahkan lah aku serta rakan rakan seperjuangan ku dalam menghadapi peperiksaan akhir nie.. Engkau berikanla kejayaan kepada kami.. Amin...
okeh... bye!! Assalamualaikum...
 
 
 
 

0 00 Komen:

Post a Comment

 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/