STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: February 2013

Wednesday, February 20, 2013

Valentine Day !!! [Part 2]

Photobucket 
 
hye... kembali ke Part 2...
gedik kan? nak wat cerite aku kononnye panjang sangat laa kan... hahaha.. :)
marilah kite sambung di part selepas Part 1 tu kan.. hahaha
 part lepas kitorang keluar rumah nak pergi makan tu kan... hahaha.. :)
 
okay... mase otw nak pergi makan tu.. muke Bella daa kelat semacam...
kitorang pergi nie naek kereta Zira...
actually, diorang datang rumah aku naek kereta masing masing laa kan...
tp, mase kitorang nak keluar tu... naek kereta Zira...
selalunye daa rase si Bella nie yang bawak...
tp kali nie kite rase si Zira yang bawak... aku duduk kat sebelah Zira...
first time masuk kereta Zira aku jakun sikit.. sebab gear kereta die dekat dekar radio gitu...
Gambaran gear kete Zira... hahaha
 nampak tak? gmbar yang paling besar tu... hahaha
macam tu laa... hahaha... kecoh kejap... almaklumlaa.. aku nie kan jakun sikit...
lepas tu... kitorang tak tahu nak makan dekat mane...
tanye tanye.. semua kate suke ati... hahaha.. :)
so... tetibe Zira kate die teringin nak makan dekat Little White Cafe..
 
 
 
hahaha... teringin nak makan makanan omputih kan... so.. kitorang pon makan kat situ...
untuk kali nie.. daa due kali aku makan kat sini... 
itu un Bella yang bawak aku laa....
sampai sampai... kitorang pon order laa makanan.. hahaha.. :)
masing masing makan Spageti... sampai je kat Zira die makan ala ala ikan tu... ape?
aku un tak tau laa... hahaha... kate nak budget omputih kan.. gitu... hahaha.. :)
sambil sambil tunggu makanan yang diorder tu... kitorang sanpping sikit...
almaklumlaa.. bukan selalu dapat bertige kan... hahaha...
 
kegilaan die terserlah bile lapar.. hahaha :)


IPhone Bella jadi IPhone kami berdue!!  SMILE!! :)

time tok syok sendiri... hahaha.. :)

Aida... boleh juge dikenali sebagai Pendek!! hahaha.. :)
3 of us!! - Bangi -
seronok berbual denga Zira Ash nie.. hahaha. :)
  nie pulak gambar sebelum balik... :)
 
pict yang menjadi wall paper phone Asha aku... hahaha.. :)
 lepas habis je makan... kitorang nak balik laa kononnye...
time tu... keadaan kat Bangi tu... hujan renyai renyai gitu... hahahah...
tetibe pulak si Bella nak pergi singgah 7E nak beli gegule.. yang adek aku nak topup.. hahaha
so... singgah laa.. lepas daa tunggu dorang... 
tetibe kereta Zira nie menyimpang ke Tasek Cempaka...
aku un pelik.. sebab mase tunggu Bella ngan Aida beli barang kat 7E tu,, 
mak si Zira ade call suruh balik... lagipun katenye sedara die dari Penang stay kat rumah Zira kan...
yang buat aku lagi peliknye.... time tu hujan renyai renyai..
dalam pale otak aku.. diorang nie nak main hujan ke...
mase tu terimbau kenangan kat PLKN... mandi ujan reramai bersama Amani, Syikin, Dhamira...
hahaha... so.. aku un follow je laa diorang tanpe banyak berkate kate.. hahaha.. :)
 
masuk masuk je Taman Tasek Cempaka tu... 
Zira suruh aku teman die pergi toilet.. tp, toilet die cantik sangat..
pelik laaa tandas awam cantik macam tu... sekali kene bayar laa... RM 0.30...
aku ngat nak follow si Zira nie pergi tandas... tp, kene bayar..
bukan aku lokek nak bayar... sebab aku malas nak kelaurkan duit aku yang dalam handbag aku.. hahaha
lepas tu aku tunggu laa di bawah sepohon pokok...
tetibe aku ternampak si Bella and Aida bawak keluar something dari kereta Zira..
sebelah bawa something yang macam pelik gitu...
and sebelah lagi ade kotak kek Secret Recepi.. hahaha... time tu rase berkobar kobar gak nak tau...
tp, Zira lame pulak dalam jamban... dalam 20 minit macam tu baru si Zira keluar...
lepas tu.. kitorang pon ke pondok...
time tu diorang tengah susun susun laa kat pondok tu... hahaha...
lepas tu bile aku tanye diorang tak jawab... wat bodoh je...
 
bile daa siap.. diorang kate... kitorang buat nie sebab nak celebrate bufday kau mira..
"surprise"
time tu aku macam terkejut laa.. sebab lambat giler kot bufday aku..
11 Mac okay bufday aku... tp, diroang sambut 14 Febuari 2013...
mase Valentine Day pulak tu... hahaha.. :)
sekali diorang pasang lilin and nyanyi laa lagu bufday kat aku...
hahaha... aku rase terharu sangat and terasa macam cepat sangat aku jadi tue.. hahaha.. :)
lepas tu.. aku tiup tiup lilin.....andddd.......
diorang bagi present jugak laa kat aku.... and time tu jugak aku dipakse bukak...
hadiah tu besar okay... sebelum bukak diorang suruh aku teka dulu...
 
so... aku teka melampau... S3 kot... hahaha....
sekali bukak... terus tangan aku menggigil okey... lame jugak laa menggigil...
nak tau tak aku dapat ape... jeng jeng jeng!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hahaha.... and lepas tu... kitorang makan kek...sampai habis... lepas tu.. kitorang un balik...
and aku tanye diorang.. kenape sambut awal sangat....??
jawapan yang diberi... bulan 3 nanti diorang kan busy dengan final.. so..
takut tak sempat laa nak wish... :)    
okay... itu je laa cerite Valentine Day aku.. hahaha...aku sambut dengan BFF and Aida Pendek!!
aku tak dapat sambut dengan kekasih aku sendiri...
eh eh.. mane boleh sambut.. hahaha.. :)
layan gambar sekitar bufday + Valentine aku bersama kekasih aku nie k...





Valentine Day !! [Part 1]

Photobucket 
 
 hye korang!!!
today.. aku nak cerite ape yang jadi mase Valentine day hari uh... hahaha
sambungan untuk entry yang lepas 14 Febuari 2013... hahha
sebab aku daa janji kan nak cerite ape yang terjadi hari tu.. hahaha
actually time tu aku daa ade kat rumah daa...
ye laa... adek aku yang paling kecik tu pon daa start sekolah kan...
sekolah kebangsaan masih lagi cuti... tp, sekolah agama.. hari Rabu daa start balik da.. :)
nak dijadikan cerite... semalam sebelum hari Valentine Day nie...
aku ade rancang dengan BFF aku tok keluar p jenjalan sesama...
time tu... kitorang dapat daa nak keluar bertige...
selalunye... kitorang nie payah sangat nak keluar bertige... mesti berdue je..
sebab bile nak keluar bertige je.... mesti ade halangan...
kalau aku boleh keluar, mesti Zira tak dapat nak keluar sekali...
kalau Zira pulak dapat keluar.. aku pulak yang tak dapat keluar....
tp, Bella terkecuali... sebab selalu yang outing nie.. die laa kepala taiko..
die yang mengajaknye... sebab die nie kaki jalan... kaki shopping... hahaha.. :)

mase cuti Chinese New Year nie... aku tak dapat join laa dengan diorang nie...
sebab ade masalah dengan daddy aku...
daddy aku hangin sepanjang minggu die balik nie... hehehe...
so... bile aku daa datang kat die nak mintak izin keluar...
die cepat cepat cakap.. "Kakak, kau jangan keluar besok (Khamis)"
macam tau tau je aku nak mintak keluar...
so.. daa confirm laa si Bella tu merajuk dengan aku kan?
sebab selalunye kalau aku tak dapat keluar dengan die... die mesti merajuk dengan aku... hahaha
tp, member aku yang Zira tu pulak... gitau aku walaupun aku tak dapat nak pergi keluar...
die nak pergi rumah aku... how sweet u know... tp, suruh ajak laa Bella...
puas aku pujuk si Bella suruh die join sekali... tp, ape yang die kate....??



 kononnye... tak nak beli makanan bungkus kan.. hahaha.. :)
hahaha... so... besoknye aku bangun awal... tp, aku terus tidow balik..
bile mengenangkan si Zira kate nak datang pagi...
so.. aku terus mesej si Zira suruh die datang atas pukul 2 tengahari macam tu laa
dengan alasan aku nak uruskan adek aku tok pergi sekolah agama...
tp, sebenarnye nak tidow je yang lebih pon...
hehehe.. dalam pukul 10 setengah adek aku yang Asyraf kejut...
suruh tolong die buat kerje sekolah...
so.. mase tolong tu... adek aku yang Aida pon daa bangun daa...
 mase aku tengah syok syok tolong Asyraf buat kerje sekolah die...
tetibe telefon rumah aku berdering... KRING...KRING... KRING...
hahaha... aku pon mbangun dengan malasnye nak mengangkat phone tu... sebab aku sure mesti mak aku yang kol...
lepas tu...tetibe adek aku yang Aida tu cakap.. "Bella yang call tu"
aik? aku pelik... macam ne die tau pulak yang Bella nie nak call.. sebab mase tu dalam fikiran aku.. mak aku je yang akan call time tu nak tanye pasal aAsyraf daa siap ke belum..
sekali angkat... memang Bella... siap bagi arahan lagi...
"aku kire sampai 3 kalau kau tak bukak pintu rumah kau... siap!!"
hahaha... dengan tak ade mesejnye... tak de telefon kate nak datang...
tetibe je ade kat depan pagar rumah aku... hahaha.. kelam kabut aku dibuatnye...
mane tak kelam kabutmye... dengan aku tak mandi bagai...
rumah tunggang langgang... kalau Bella tu.. aku rase die daa biase dengan rumah aku...
die boleh diibaratkan... Rumah aku, Rumah Bella juga... hahaha
so.. die faham aku macam mane... hahaha... :)
tp, kali nie die datang dengan Zira... hahaha... Zira nie kire first time laa datang rumah aku.. hahaha
and Bella un jadi macam laen sikit laa..
sebab sebelum nie... kalau die nak minum air ke ape ke... die pandai jalan sendiri pergi amik air kat dapur..
tp, kali nie... pandai pulak die mintak izin kat aku...
"Mira... aku nak air... haus laa.." hahaha.. aku memang tergelak laa bile die cakap macam tu...
janggal okeh... hehehe.. :)

lepas tu... tetibe je si Bella nie kate die lapar...
and aku tanye laa die daa makan belum...
sekali die kate die tak makan lagi...
and dari situ aku dapat bau something muslihat die datang rumah aku...
sebab semalam tu.. aku ajak.. bukan maen lagi tak nak pergi.. ala ala merajuk gitu...
sekali die kate "aku datang rumah kau ni nak mintak izin dengan ayah kau... nak bawak ko keluar makan"
hahaha.. and memang itu aku daa agak da... hahaha... :)
so... dalam beberapa minit... mak aku pon balik...
and adek aku yang Asyraf pon tak siap lagi...
sebab asyik sangat melayan diorang... hahaha... :)
satu lagi aku excited sebab Zira datang rumah aku... tak pe Zira... one day nanti..
aku datang rumah kau jugak ye... :)
lepas je Asyraf semua daa siap... bapak aku pon nak laa hantar adek aku yang Asyraf tu pergi sekolah kan
then Bella tolak tolak aku suruh bagitau daddy aku... hahaha...
so.. bile daddy aku daa masuk kereta baru aku bagitau kat daddy aku yang aku nak keluar...
lepas tu kene marah sikit laa kan.. sebab semalam daa warning tak kasi keluar kan..
hahaha... lepas tu... daddy aku risau kalau kalau aku keluar nie tak bawak Aida sekali...
so.. aku kate aku bawak Aida keluar sekali...
hahaha... and kitorang pon bersiap...nak pergi makan laa kan.... sebab si Bella daa lapa...
ok laa korang.. aku sambung citer nie ke Part 2 lak erk... 
letih laa aku nak menaip... :)
see u di Part 2!! :)
Assalamualaikum... :)

- Nurulamirah Binti Rajion -

Friday, February 15, 2013

14 Febuari 2013 !!

Photobucket 
 
hye readers!! hehehe
haa... tajuk entry aku hari nie.. ape ye?
yes 14 Feb 2013 is a hari yang paling bahagia sekali...
ye.. hari nie jugak laa hari Valentine Day or Hari Kekasih.. hehehe
agak agak korang aku sambut tak hari kekasih nie?
hahaha... ye.. aku sambut!! aku sambut dengan kekasih aku..
hahaha... sape lagi... Bella, Zira and adek aku...
hahah.. nie laa kekasih aku... aku pergi sambut tadi petang...
tp, aku tak cerite lelebih... nak kene tunggu picture dulu...
so.. entry nie pendek je..
untuk peringatan aku juga tentang hari nie..
nanti dapat gambar aku cerite okeyh...
haaa... daa....
gud nite!! :) 

Sunday, February 10, 2013

13 Jam Perjalanan

Photobucket 
 
hye kengkorang semua!!
aku tak tau ape mimpi aku.. pepagi buta aku daa update blog aku nie..
nak kate aku yang raye hari nie.. memang tak laa kan...
lepas bangun Subuh je... aku ingat nak buat note Statistic...
tp, melayang ke Blog pulak...
dok bace bace entry orang kan... last last teringin pulak cerite mengenai nie...
 
agak agak korang laa kan... pergi mane je sampai 13 jam nie kan?
pergi ke Penang laa... agak agak korang percaye tak?
ini bukan cerite aku.. ini adalah perjalanan my only Keding mase die nak balik kampung semalam
die bertolak dalam pukul 12 lebih Sabtu...
die dari Port Dickson.. and balik naek moto laa...
dengan membe die... 2 orang.... and memerlukan 2 bijik moto...
iye laa.. kalau sebijik moto... yang lagi sorang tu nak sumbat mane?
bakul? hahaha...
mase die tengah otw tu... aku ade laa kejap gayut dengan die...
sebab time tu die jadi pembonceng...
sebenarnye.. aku gayut sebelum die bertolak lagi...
and panggilan aku tamat mase die tengah isi minyak.. :) 
and lepas tu... kitorang sambung mesej pulak... sampai laa aku tertidow... hehehe.. :)
 
pagi esoknye.. daddy aku kejut aku.. sebab nak balik kampung...
so... kelam kabut laa aku menyiapkan baju baju aku semua...
and mase aku otw nak pergi breakfast, aku mesej die...
and katenye.. die tak tidow lagi....
die time tu kat Sg Perak kalau tak silap aku...
tp, aku tak de laa nak mesej die terus... hahaha... time tu mesti die tengah ting tong ke...
so.. jangan amik risiko...
and lepas dari situ.. die akan mesej aku di setiap tempat yang die daa sampai...
aku tersenyum je... and aku ade bagitau die yang aku otw balik Melaka...
dari aku otw sampai laa aku selamat sampai kat kampung aku...
tp, die still tak sampai lagi... sampai laa dalam pukul 3 or 4 petang macam tu..
baru laa die sampai rumah... lega okeh hati aku nie....
sebab aku risau... dari semalam die tak tidor... pas tu bawak moto...
so... tak mustahil laa die mengantuk kan?
 
time daa sampai tu... aku sempat jugak laa gayut kejap dengan die
then die boleh bagi adek die yang kecik tu bercakap dengan aku...
sepatah pon eden tak paham okeyh...
bile aku tanye ape yang adek die cakap... die sendiri tak paham...
sekali kene cubit dengan adek die.. hahaha.. aku gelak sebab die marah adek die..
kelakar ok suare die time tu... sebab tu aku gelak...
daa tu.. baru sampai... die nak keluar balik...
sahkan aku daa suruh daa die rehat dulu... mandy... tidor..
tp, ape yang die buat? mandy sahaja.. lepas tu die keluar pergi Pendang...
anta membe die.. die pergi dengan membe die yang aku kenal and jumpe.. Malik..
mase die otw pergi sane.. aku tertidow...
sebab secara tibe tibe aku rase macam penat si Keding aku tu... lepas kat aku...
and sekejap je aku lelap... huhuhu.. tertinggal laa si Keding aku...
selamat laa die keluar dengan membe die...
 
lepas daa hantar.. bukan nye die nak balik okeyh...
die merayau dulu p Alor Star... saje jenjalan... :)
sampai laa aku tertidow lagi sekali mase mesej dengan die...
itu un sebab die reply lambat okay mesej aku... sebab tempat die pergi tu.. tempat pertunjukan kerete... so.. korang bayangkan bising die macam ne kan...
dalam pukul 2 lebih.. die call aku... and aku angkat...
die tanye laa ape aku buat... haa.. jawapan aku tidor laa.. sebab tunggu die...
lepas tu die kate..
Keding : sayg ley tunggu b tak?
Aku : b nak p mane lak?
Keding : b nak balik rumah jap...
Aku : aik? la nie kat mane pulak?
Keding : rumah AA... (AA = Malik)
Aku : okayh!!
haa... selamat laa rumah diorang nie dekat dekat jer...
tp, terhangguk jugak laa aku tunggu...
lepas tu... ape lagi.. bergayut laa aku dengan die...
tak sampai bape minit aku bebel... die pon tidow... sampai aku panggil pakai microfon un..
ta tentu die bangun... letih sangat laa tu...
asyik berjalan je... sian die...
 
ok laa.. that's all.. tetibe ngantuk lak... nak landing jap laa..
Assalamualaikum :)
 
- Nurulamirah Binti Rajion - 

Saturday, February 09, 2013

" Aku Pelat"

Photobucket 
 
Salam tengah malam semuanye!!
ha... berdasarkan tajuk entry tu...
bukan bermaksud aku yang pelat okeyh...
actually, tajuk entry tu.. tajuk lagu...
hahaha.. tetibe aku teringin sangat nak cerite... kenapa lagu nie terngiang ngiang at telinga aku...
cuti yang lepas... Keding aku balik Penang kan... time tu aku tak balik Kajang...
sebab minggu raye cine nie aku nak balik... rase macam membazir je pulak kan...
so... time Keding aku yang ensem nie nak balik..
die tak bagi tau aku pon...
walaupun aku daa tanye die berjuta juta kali...
samada die balik tak minggu nie..
jawapan yang setia meniti kat bibir die "ntah laa sayang"
tu je... agak mencabar kesabaran  aku ye di situ...
  tp, selalunye walau die cakap ntah laa.. ape laa.. aku akan rase samada die nie balik ke tak
walaupun die tipu aku kononnye tak balik sangat kan.. :)
tp, malam tu aku tak rase ape ape... tak syak pon yang die nak balik...
sebab die gtau mase tu.. die nak kuar... dari Port Dickson nak ke Seremban...
tp, die nak bergayut ngan aku... ada laa dalam 2, 3 jam jugak...
bile aku tanye, daa sampai Seremban belom?
and jawapan yang die bagi... tak sampai lagi... nak nak pulak.. time tu pulak aku tengah mamai..
so.. aku tak syak pape laa..
tp, mase tengah gayut gayut nie laa die nyanyi lagu nie...
kebetulan dekat radio ade lagu tu...
so... die ikut rentak rap tu kot...
and sangat laa laju ye... aku hanye tersenyum...
almaklumlaa... kalau tengah bercintun nie... suare katak pon ate sedap jugak..
tp, seyes aku rase die nyer suare sedap.. hahaha..
angau kejap...
kalau korang nak dengar lagu "Aku Pelat" nie macam ne...
korang dengar laa video kt bawah nie erk..
sebelum dengar tu... PAUSE kan dulu lagu kat blog aku nie erk..
nanti pening pulak korang dengar 2 lagu.. hahaha
 
 
hahaha... malam nie Keding aku balik kampung...
tp, tak de kesempatan laa nak berjumpe...
aku ke selatan.. die ke utara... :)
semoga perjalanannye lancar...
 
 
 
Ya Allah... kau lindungilah die serta rakan rakan nye di dalam perjalanan pulang...
permudahkanlah jalannye...Amin..
 
okaylaa... bye... Assalamualaikum... :)
 
- Nurulamirah Binti Rajion -

Friday, February 08, 2013

Hari Berkebaya :)

Photobucket 
 
hye, selamat pagi semuanye!!
pepagi lagi aku daa update blog kan?
actually, aku tak cukup tidow sebenarnye... semalam aku sampai rumah pon pukul 2.15 pagi..
letih tu tak yah cakap laa..
dengan pening nye lagi.. and tetibe badan aku macam banyak angin..
sebab aku tetibe je sakit pale yang amat...
sampai aku sendiri tak tahan laa.. :)
 
ok.. hari nie aku nak cerite ape yang terjadi semalam..
hahaha, tetibe je aku cerite bende yang baru je kan..
selalu cerite bende yang daa basi.. hehehe
semalam aku, Maria, Baby and Ayu pakai baju kebaya ke kelas...
bukan pakai baju kurung kebaya erk...
baju dengan seluar je...
saje je... daa beli kan... takkan x pakai pulak...
kitorang beli kebaya tu mase sale ri uh.. murah giler.. RM14 macam tu..
daa lame daa sebenarnye teringin nak beli baju kebaya je... tp, mahal laa pulak..
so... time baju tu tengah murah laa aku rembat kan...
lepas tu... kitorang pon tergedik gedik dengan menggayakan baju tu.. hahaha
sampai En. Fauzi lecturer Network Design aku tegur...
Cik : hari nie hari ape erk..
Kitorang : Khamis cik...
Cik : owh.. patot laa.. hari nie hari kebaya sedunie erk?
hahaha... sampai macam tu sekali cik tu cakap at kitorang...
tersenyum je laa.. hahaha
ok laa... korang layan laa gmbar yang kitorang snap... hahaha
 
AYU

AKU !!

BABY

FARAH

CANDID PICTURE

AKU AND MARIA

AKU AND AYU

AYU AND POKOK DEPAN LAB

CANDID AGAIN!!

ANOTHER CANDID PICTURE!!
  that's all.. ok laa.. aku nak chou lu...
nak makan.. lapar laa pulak...
bye... Assalamualaikum.. :)
 
- Nurulamirah Binti Rajion -

Tuesday, February 05, 2013

Segmen Saya Follow U, U Follow Me by mselim3

Photobucket 
 
Hye!! Selamat Petang semua!!
daa lame daa rasenye aku tak join mane mane segmen nie..
untuk kali nie aku nak join segmen nie..
hanye untuk mengenal beberapa blogger laen.. hehehe
saje untuk mengisi mase yang terluang.. :)
ape salahnye kan?
korang yang follow blog aku nie pon..
jom laa join segmen nie okey..
jangan segan segan okey?
senang je syaratnye...
1. korang kene buat entry mengenai segmen ni terlebih dahulu..
2. tinggalkan link kat ruang comment yang disediakan..
3. semua blog boleh join, tak kira blog lame ataupun baru.. :)
4. link kan banner d atas ke blog beliau...
5. follow and like fanpage beliau... hehehe...
 
okeyh.. mari laa join!! kalau korang nak join.. klik je banner kat bawah nie erk.. :) 
 

Sunday, February 03, 2013

My Beautiful M'si with Sukarelawan IM4U di Teluk Bahang :)

Photobucket 
 
KAMI SUKARELAWAN IM4U !!
 
 
 hai !!
hari minggu nie, aku dengan membe rumah aku tak menghabiskan mase dengan bangun lambat ok.... kitorang bangun awal giler hari nie...
pukul 5.20 pagi lagi kitorang daa bangun daa.. :)
  aktiviti kitorang hari nie, ialah merelakan diri untuk menjadi sukarelawan IM4U...
 
hari nie kan ade perasmian untuk hari My Beautiful M'sia..
so.. aku join event nie bersama lagi 200 peserta yang terdiri daripada student PSP..
 okay, meh aku cerite terus laa ape yang jadi hari nie k..
malas aku nak membebel lagi.. penat laa pulak..
tp, nak kene taip jugak entry nie.. takut lupe.. :)
 
okay... kitorang bertolak dari PSP dalam pukul 7.11 pagi...
aku dengan membe aku.. naek bas yang pertama...
masuk masuk je dalam bas.. aku tak tau ape yang jadi.. sebab aku tidow..
daa kene aircond kan... bile lagi nak kene? hehehe.. :)
sedar sedar je daa ade kat area Masjid Terapung kat Penang tu..
jangan ingat Penang tak ade Masjid Terapung jugak erk.. :)
then, tunggu mase nak sampai ke destinasi yang kami tuju..
Teluk Bahang :)
 
sampai je kat Teluk Bahang... aku tak tahu pukul berapa... yang penting, pagi lagi..
matahari un tak nampak lagi...
so.. antara yang join yang aku nampak laa erk..
ade tentera udara, and budak budak PLKN.. dari kem yang berlainan..
hehehe... yang laen aku tak hingat.. :)
lepas daa melintas jalan, kitorang di arahkan untuk pergi bersarapan...
sarapan pagi kitorang.. sebotol air minuman, currypuff, muffin polkadot and nasi lemak..
and then.. kitorang carik port kat area pasir pasir untuk memenuhkan perut terlebih dahulu..
 




lepas je habis sarapan.. kitorang terus buat ape yang kitorang kene buat..
student PSP dijadualkan untuk menanam pokok saje...
kitorang cume masukkan pokok tersebut di dalam lubang yang telah digali..
and cabut plastik yang ade kat pokok tu.. and timbuskan dengan tanah or pasir..
 


lepas habis je menanam.. kitorang kutip laa sampah sampah yang kitorang nampak tu..
duduk tepi jalan.. and dapat sapu tangan !! hanya untuk sapu peluh sahaja...
tp, aku dapat warne favourite aku... hijau!! hahaha..
sebab tuala yang diedarkan ade 3 warna.. pink, kuning and hijau je..
hehehe..  and then kitorang berjalan menuju ke Taman Negara..
jauh gile.. ada laa dalam 4 Kilometer kitorang berjalan..
jalan kaki okay.. hehehe.. tp best laa.. :)
sampai sane.. kitorang dihidangkan dengan pelbagai persembahan...
ade tarian and ade jugak nyanyian.. bukan tu je tau... karoke pon ade.. hehehe..
kitorang pergi ke Taman Negara tu untuk tengok perasmian My Beautiful M'sia..
tp, mase kitorang datang tu... daa dirasmikan daa...
lepas makan makan kenduri semua.. kami pon beransur pulang...
 
masuk je dalam bas... tidow balik.. sebab masing masing letih, dengan pening bagai...
sakit perut pon ade...
and kitorang sedar sedar je ade kat Padang Kota.. berenti sejam saje..
untuk makan kat situ.. tp, aku bengang jugak laa makan kat situ..
 sebab kitorang order dulu.. tp orang laen yang dapat... 
last last kitorang blah je..
dengan pening pening semua ade kan.. memang laa.. :)
kitorang hanye makan bebola ketam, bebola udang, nuget and jambu beserta air choc..
beli kat lori tepi jalan tu je.. janji dapat alas perut kitorang semua...
daa beli.. kitorang duduk pulak kat tembok tepi pantai tu.. sambil amik udara laut..
and then.. kitorang balik laa ke PSP...

okay.. itu je laa cerite hujung minggu aku dengan kawan kawan aku..
terisi dengan bende yang berfaedah jugak... hehehehe...
ok laa.. nak rehat laa.. daa... Assalamualaikum.. :)

- Nurulamirah Binti Rajion -
 
 

Saturday, February 02, 2013

Peplum :)

Photobucket 
 
hey korang!!
aku ade something nak share dengan korang nie...
korang nampak tajuk entry aku nie macam hover tak?
baru je beli baju tu daa nak havoc kat blog nie...
eh, blog aku kan.. hee...
okay okay.. aku buat entry nie bukan ape okay...
bukan niat nak menunjuk... aku nak menunjuk ape nye kan..
orang laen daa lame daa serbu baju nie time die naek..
aku sekarang baru terhegeh hegeh nak beli...
 
actually, aku tak tahu aku nak pakai dengan ape...
okay.. aku tunjuk contoh baju yang aku beli tadi k..

 
first, korang jangan hiraukan kod kod uh erk..
aku tak jual baju nie...
aku nak tunjuk jenis baju yang aku beli..
sebab baju peplum nie kan ade yang jenis pendek tu kan..
tapi, aku beli yang jenis labuh punyer...
warne die... mustard.. :)
tp, aku rase nak pakai dengan seluar jeans biru...
agak agak korang kan.. sesuai tak?
kalau nk pakai dengan kaen, kaen yang jenis macam mane erk aku nak beli..
bagi cadangan? sebab balik nie aku boleh korek poket apak aku.. hehehe
 
for my fashion designer : Bella Poh... cadangan anda amatlaa aku hargai..
tolong aku weyh!! 

- Nurulamirah Binti Rajion -

#sumber gambar : Google

Friday, February 01, 2013

"Maaf ye Awak.. Saya Tak Layan Orang Yang Tak Kenal"

Photobucket 
 
Selamat Malam semua!!
hahaha.. gile kan aku.. 
untuk hari nie je.. aku update 3 entry.. 2 tengahari tadi.. 1 sekarang laa.. :)
 
okay okay.. agak agak korang kan...
budget 'hot' sangat tak aku punyer  tajuk entry hari nie?
hahaha... macam ramai sangat laa orang yang kacau aku nie kan..
padahal sorang je pon.. hahaha.. takde laa sampai tak cukup memory untuk save mesej mesej aku tu kan..
and pasal sorang nie laa aku nak taip entry nie..
wah!! famous beliau.. hahaha.. famous laa sangat kan...
itew bukan blogger fofular okeng!!
 
2 hari lepas... ade laa seorang kaum Adam nie kacau aku...
hahaha.. yang tak boleh blahnye... macam macam pulak die tanye aku..
actually, tak ade laa macam macam sangat kan...
cukuplaa sekadar name, umo, and duduk d mana...
taktik pertama kalau nak kenal kan... ala.. basic je tu...
taktik yang aku gune untuk tackle orang... *konon*
 
aku dapat tahu, die dapat number aku dari kedai topup...
aku pon terkejut.. sebab aku tercalon dalam orang orang yang kene curik number kat tempat topup tu... sebelum nie membe aku yang kene... and now?
and aku daa kate daa yang aku tak layan orang yang aku tak kenal...
budak tu tetap kacau jugak... siap call call lagi... kalai siang siang tak ape..
memalam bute pon nak kacau aku.. sudah sudah laa tu..
perangai daa macam Keding aku mase 'muda muda' dulu... hahaha...
 
okay... sekarang aku nak cerite something kat korang nie..
kenapa aku tak layan Kaum Adam yang aku tak kenal nie...
mase aku form 5 dulu.. aku ada kenal dengan seorang lelaki..
kenal dari no yang aku tak tau menahu nie laa..
almaklumlaa... baru dapat pakai phone kan..
aku dulu memang friendly... suke tegur orang.. walaupun orang tu tersalah misscall kat aku..
and time nie.. aku dapat ramai kawan...
so.. tak pelik laa macam mane aku boleh berkawan dengan orang Kelantan ke, Pahang ke..
sampai aku kenal seorang jejaka nie...
name yang aku kenal... sipi sipi je dengan name aku...
tp, yang sure, bukan Amir ye name die...
name die.. biar je laa aku yang tahu... :)
umur die mase tu 24 tahun.. and seorang bissnessman yang bujang okay..
tp, aku tak tahu laa betul ke bujang kan...
 bufday aku dengan die sebelah sebelah je... aku 11 die 12 bulan Mac jugak..
mase bufday die.. mummy die ade buat party bufday.. 
aku dijemput jugak... tapi, aku tak pergi laa kan... mau kene kerat 18 dengan daddy aku..
and one day, die ade ajak aku keluar.. and katenye die boleh bagi berapa je
asalkan aku keluar dengan die...
hamboi!! banyak cekadak die!! ingat aku nie ape?
and disebabkan itu laa aku daa tak layan orang yang aku tak kenal...
 
and ape pulak pandangan Keding aku kat situasi nie.. hehehe.. marilaa kite bace bersama..
aku : tadi malaun uh anta mesej kat itew..
die : die kate ape?
aku : die tanye itew free tak esok... tp, itew jawab tak.. esuk itew ade kelas..
die : laa.. kenapa awk tak cakp esuk awak free, pastu awak keluar laa dengan die..
aku : eh? boleh erk.. laa.. patot itew jawab esok itew free laa.. ade rezki dapat tengok wayang ke.. makan ke kan..
die : haa.. tau pun.. yang saye kat sini frust gile nak vavi... grr..
aku : hahaha... aik? kenapa pulak? kate kasi tadi...
 
hahaha.. itu laa alkisahnye.. hahaha.. suruh aku pergi jugak.. tp die sendiri frust kalau aku buat macam tu.. hahaha..
kelakar.. wat betul betul karang baru tau.. hehehe... kidding je.. :)
ok laa tu je laa aku nak story mory dekat korang k...
bye... Assalamualaikum.. :)
 
- Nurulamirah Binti Rajion -

 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/