STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: September 2012

Sunday, September 30, 2012

Selamat Lahir Arianna Aisya....

Photobucket 
 
hye kengkorang semua!!
entry nie ak nak sambung ape yang ak nak cerite mase entry ak yang sebelum nie..
hahaha...
 
korang nampak x tajuk entry ak...
agak-agak korang kan?? sape die Arianna Aisya nie??
korang kenal x??
ak pon baru kenal hari nie... itu pon lepas terbace blog kakak sedara ak..
http://adilamohdnoh.blogspot.com
hahaha... rupenye anak kakak die...
ala... anak kakak sedara ak jugak laa... 
itu pon sebab ak tergerak hati ak nak bukak and bace blog orang-orang yang ak follow..
and ak baru je tau... kak ina ak baru bersalin...
sebab ak terbace FB makngah ak... die kate pasal anak die selamat melahirkan anak perempuan...
hahaha... jadi nenek kepada 2 orang cucu daa makngah ak nie...
dan lagi ade facebook... kau hado?? hahaha
mak ngah ak nie semua keluarge sebelah mak ak...
ak nie x berapa nak rapat sangat dengan sedara sebelah mak..
jarang balik kan... hehehe... rapat memang rapat.. tapi x laa rapat sangat.. hee
hari tu... kak Dila ak nie yang selamat lahirkan Adhwa Hafiy...
sekarang kakak die pula...
lahirkan anak perempuan... Arianna Aisya...
due-due anak sulung pulak tu...
hahaha... geng ak... geng sulung... name pon sedap... sebab name yang jarang ak dengar..
hahaha.. :)
 
 ape-ape pon... ak nak ucapkan tahniah kepada Kak Ina ak dengan suami die..
daa jadi mamy and dady daa dorang.. hahaha.. :D
pape pon.. ak tetap mude ok... x nak ade orang panggil ak makcik mira..
KAK MIRA... okay.. ehehe...
 
semoge adek Arianna Aisya sihat selalu...
:)
 
*sumber gambar dari blog akk sedare ak... *
okay!! that's all for today!! daa..!!

Hari Yang Rajin... Hari Ni Je.. hahaha.. :D

Photobucket 
 
Selamat Pagi semua!!
 
pecah rekod jugak ak hari nie... bangun di awal pagi...
nak kate pagi sangat tu x de laa pagi sangat k...
tepat pukul 7 pagi ak daa bangun...
semuanye gare-gare baju aku yang berlambak di dalam baldi yang x basuh lagi..
hahaha...
nampak tak bertapa malasnye ak nak basuh baju?? hahaha.. :)
lepas ak bangun pagi nie... so... bermula laa peperangan ak dengan buih sabun d tandas..
membe ak yang laen semuanye sedang enak mengulit mimpi..
ak?? berperang dalam tandas.. hahaha...
tp, seronok laa jugak...
lepas ak jemur kaen semua bagai... Baby un bangun tidow daa..
actually, die daa bangun daa pon time ak tengah basuh kaen... hahaha
itupon die bangun sebab nak weewee... haaha..
lepas ak daa habis membasuh dan menjemur pakaian...
ak pon amik laa satu bakul baju yang tak berlipat..
semuanye sebab ape..
lepas angkat kaen yang daa kering... kitorang humban semua baju tu masuk dalam bakul..
dalam 2 minggu punye baju jugak laa... hahaha..
nampak x?? kemalasan yang sangat terserlah di situ..???
then, dengan mood ak pagi nie okay... ak un lipat laa semua baju kan...
sampai laa bakul tu kosong macam nie..
 
sambil berfikir.. sampai bile laa ak nak jadi malas macam nie?
nanti daa kawen macam mane?? hahaha...
nampak x?? melencong bebenar ape yang ak fikir??
jauh lagi perjalanan ak... hahaha... abaikan semua itu...!!
MUET un x lepas lagi nie!! hahaha.. :)
lepas tu... tetibe Baby ajak ak p beli nasik lemak kat belakang flat kitorang nie..
dengan tak mandinye... kitorang siap gosok gigi and basuh muka je..
lepas tu pergi laa membeli nasik lemak tu...
sangat murah... RM1.50 sebungkus.. ade ayam dengan telur...
nasi pon banyak jugak tau... hahaha...
yang x ley blah nye... ak dengan Baby.. masing-masing makan due bungkus...
hahaha... makcik tu ade tanye... 
kat rumah ade 4 orang ye... yang si Baby pon.. ha kan sahaje..
makcik tu bukannye tau pon... yang melantak sampai 4 bungkus nasi lemak tu..
ak dengan Baby je.. sorang 2 bungkus... hahaha..
sampai je rumah... makan laa kami..
makan sambil layan cerite ALAMAK TOYOL!!
hahaha... tergelak-gelak ak melayan cerite tu...
ak tau.. cerite tu daa lapuk daa... disebabkan dalam hard disk ak nie... penuh dengan cerite..
so... ak layan je laa cerite yang ak nak layan...
lagipun banyak jugak cerite yang ak  x layan lagi.. hahaha...
cerite-cerite nie semua... membe-membe ak yang masukkan... ak un layan je cerite ape yang ade..
hahahaha... sambil melantak nasik lemak... hehehe...
lepas tu... ak tetibe je mengantuk... tp, ak kene lawan mengantuk ak ni..
sebab ak nak sambung buat assignment yang tertangguh beberapa hari nie...
and tetibe je ak terkejut... hahaha.. ape yang ak terkejutnye???
sambung len kali okay??
bye!!

Friday, September 28, 2012

Sapalah Diri Aku Nie...

Photobucket 
 
tahun nie usia ak berginjak ke 20....
and ak sendiri merasakan diri ak nie ade sedikit perubahan...
perubahan perasaan laa yang paling ketara...
lagi-lagi bile daa ade kumbang hinggap kat ak kan... hehehe...
so... kalau umo ak daa 20 tahun untuk tahun nie...
maka... genaplaa usia perkahwinan ibu and ayah ak 21 tahun...
ibu and ayah ak berkahwin tahun 1991.... lepas setahun...
maka ak pun lahir laa.. pada tanggal 11 Mac 1992... mase tu... 
ak jadi anak tunggal... tp, x lame laa.... 
pada 26 Julai 1993... maka adek ak yang Aida pon lahir... and pade hari nie jugak laa...
ak secara rasminye menjadi anak sulung....
menajdi kakak kepada seorang adek perempuan... 
mase ak menjadi kakak kepada seorang adek perempuan nie..
macam-macam ak lalui...
kesalahan adek... jatuh kepada kakak.... and ape je laa yang seorang kakak sulung kene rase...
and disebabkan itu... ak jadi seorang yang degil... and sangat x dengar kate...
ala... da semestinyer ank last disayangi lebih kan... hahaa...
dulu... mase ak sekolah rendah... pasal bende nie semua ak amik kisah...
ayah and ibu... lebihkan Aida dari kite... sedih kite tau time tu...
mase ak sekolah rendah kan... ayah hantar ak pergi transit... sekali laa dengan adik ak...
and ayah pesan... jangan pergi kedai lepas balik taska...
tp... macam yang ak kate dekat korang kan... ak nie kan degil... hhahaha
ak pergi jugak... dengan membe ak time tu...
so... adek ak nampak laaa ak pergi kedai...
balik rumah je... adik ak report kat ayah ak... and serte merta.. sampai rumah je..
rotan memang daa tersedia depan pintu masuk rumah ak...\and ak pun kene laa..
hampir setiap hari ak kene rotan dengan ayah ak... sebab bende yang same je..
semuanye gare-gare si reporter yang berjaye tu... hhhahaha..
walaupun setiap hari ak kene rotan... ak tetap dengan perangai ak... hahaha..
sampai je tahun 2001... and pada 19.10.2001... ak jugak telah menjadi kakak kepada seorang adek lelaki... time nie Asyraf pulak yang lahir.. sangat comel die time tu..
mase nie laa ak rase baby semua comel kan...
sebab mase Aida lahir dulu pon... ak same je besar dengan die.. hahahah.. :)
and time nie.. masih bebudak lagi kan... so... ak dengan Aida pon berebut laa..
sape punyer adek kan... and Aida menang... hahaha..
die kecah pe pulak kan... die dapat adek sorang je pon...
ak dapat due... die ade??!!!
and sampai laa Asyraf besar... ak asyik gaduh je dengan die... tp, Aida dengan Asyraf rapat laa
jarang sangat bergaduh... and kalau Asyraf menangis pon...
kakak yang die cari... Aida jugak... bukannye ak... sampai laa sekrang...
ak x barape rapat dengan Asyraf... tapi, jarang jugak laa ak bergaduh dengan die...
and disebabkan itu semua... ak x berapa rapat dengan ayah and ibu ak..
sebab... Aida... anak kesayangan ayah... Asyraf... anak kesayangan ibu..
ak... x berapa nak rapat sangat... and x mustahil laa... time tu.. kawan lagi penting buat ak..
sebab ak nak bercakap dengan ayah ak and mak ak pon... jarang...
nak bercakap pon pasal pelajaran je... kertas periksaa da dapat ke belum..
time tu... masalah ak... ak pendam sendiri.... hehehe...
seksa doe... ak kene selesaikan masalah ak sengsorang...
bile daa sekolah menengah.. mase ak form 5... membe ak semua daa rancang..
lepas nie nak belaja kat mane... tp, ak diam...
sebab ak pernah tanam dalam hati.. ak nak sambung pelajaran ak jauh dari family ak..
bukannye maksudnye ak nak lari dari family ak okay...
and... lepas ak habis je SPM... membe ak semuanye buat keje sambilan laa...
ade jugak yang pergi PLKN... hahaha.. time tu.. ak terasa nak pergi..
and membe ak yang Bella tu.. tolong laa ak...
atas pertolongan die.. ak dengan die berjaya masuk ke PLKN tu..
ak rase lega yang teramat... hahaha..
and disebabkan itu... ak jadi boleh bercakap-cakap dengan ayah ak..
x macam mase ak sekolah menengah dengan sekolah rendah dulu..
nak cakap pon takut-takut gitu.. hehehe.. :)
and.. lepas habis je PLKN.. ak kerje... and dapat laa tawaran belaja kat PSP nie..
mase ak dapat masuk PSP nie.. ak dengan pantas cakap.. ye!! ak nak pergi..
sebab pertamanye... jauh... time tu.. ak x tengok lagi ak dpat kos ape.. hahha..
hahaha.. time tu.. ak tak tanye banyak laa kan...
tp, ayah ak je yang tanye lelebih pulak.. hahaha..
time tu... Aida baru form 5... sampai laa die habis SPM...
die dapat keputusan yang baek... die dapat tawaran belajar kat Kolej Profesional Mara..
kat Beranang... amik Bussiness Study... tp,
die lepas 2 sem die kat situ... die dapat tawaran belajar kat UITM Lendu..
kos Akaun.. die pergi...
sampai satu tahap tu.. Aida ade bagitahu something kat ak...
and disebabkan itu... ak risau kat die..
bukan ak je yang risau.. BF ak un risau...
tp, kerisauan ak dengan die.. buat die rimas...
buat die rase terkongkong... 
 sedih giler ak....kite risau kat die... tetibe die cakap macam tu...
ak fikir hal nie.. sampai tengah malam laa...
pagi nie je ak bangun pagi je... ak sakit kepala yang teramat..
sampai Keding ak tanye kenape ak sakit pale...
Keding ak sendiri pesan kat ak... bia kan die dulu...
hmmm.... ak ikut... tp, ak tetap risau jugak!!!


 

Thursday, September 27, 2012

Photobucket 
 
hye korang semua!!!
sihat tak?? hahaha... ak x sihat hari nie...
dalam minggu nie je... berapa banyak kali ak mandi hujan..
bukan mandi hujan sengaja ok...
sebab utama... pagi nak pergi kelas... hujan... x berenti pulak tu...
malah bertambah lebat adela... hehehe
hujan itu kan rahmat..
kalau x hujan... panas je rase... hehehe
sekarang ak rase macam ak berada di Paris... hahaha...
 x beragak langsung!! hehehe...
malam semalam baru ade effect die...
ak rase pening-pening lalat... mase tengah buat kerje Server..
lepas tu... mate ak perit giler... hehehe...
mane taknyer.... orang patot kalau daaa kene hujan tu... rajin-rajin laa masuk tandas mandi..
ni tidak... x terus mandi... dok berehat... amik selimut... amik bantal..
lepas tu.. lelap terus... hahahha.... x ley blah langsung laa kan...
pagi nie... ak selsema teruk... kol 2 nanti ak ade kelas...
siap nak buat lab lagi...
so... kene bawak lappy p kelas... dengan selsemanye...
harap ak boleh laa tahan hari nie.... hee

Sunday, September 23, 2012

Penyakit adalah salah satu pengahapusan dose-dose kecil...

Photobucket
 
hye korang semua!!! 
lame daa ak rase ak x update blog ak yang x berapa nak cantik ni haa
biarlaa... asalkan mate ak sedap je mamandang blog ak nie haa... hahhaa

hari nie adalah hari yang kurang menarik bagi ak..
sebab sorang kawan ak sakit...
semalam seharian die x makan...
itu un member ak yang Maria yang bagitau ak yang Baby x makan dari semalam...
ak pulak semalam lepak kat rumah Yana..
dari pukul 4 petang sampai kol 10 lebih malam jugak laa..
sebab teman die pergi klinik haiwan...
sebab kucing Yana sakit laa... yang Goku uh...

hari nie pulak... ak bangun agak laa lambat...
itu un ak bangun lepas Baby cakap kat ak yang Keding ak ade call Maria..
dok tanyer pasal ak.. wahahaha...
terus ak bangun and ak capai phone...
kalau die x kate yang Keding ak nie yang call..
gerenti ak x bangun lagi...
sebab belakang ak tersangat laa sakit... sampai x boleh nak bangun pon.. huhuh
kesian kat ak... huhuh
lepas tu... ak call laa Keding ak nie kan...
dengan suare garang die... sebab x dapat nak call ak.. hahaha
and ak pon menerangkan laa dekat die kenapa terjadinye yang die call ak x dapatII uh..
hahaha... fenin jugak ak nak mencerite kat die nie..
banyak jugak yang die tanye.. hehehe..
x pe.. demi kekasih tercinte... wahaha... statement x ley blah langsung..

yang member ak pulak... Baby... bangun-bangun pagi je... pergi tandas..
bukan nye die BO... tapi... muntah-muntah!!!
da tu... tetibe die mintak pulak asam dekat ak..
nasib baek laa kelmarin ak beli asam.. ade yang lebih kan...
so.. ak bagi laa die... yang x ley blah tu...
die daa muntah... lepas tu mintak asam dengan ak pulak tu...
hahaha... daa ade gaye orang pregnant pulak laa kan... hahaha
tengahari tadi un die ade nyatekan hasrat nak mangge pulak.. hahaha
memang kelakar laa sorang member ak nie...

keje die hari nie..mkan tido... makan tido.. hahaha
tengahri tu... balak die yang anta makanan kat umah... nasi ayam..
so.. kami suroh die makan laa kan... tp, die makan x sampai 10 suap pun..
semua nye gare-gare die x makam semalam...
orangnyer kecik... tp, perut ala-ala gajah gitu.. hahaha
tp, x makan pape... kesian ak tengok member ak sakit..
dari pagi tadi die tidow je...
sepatotnye die x ley tido je...
tp, bile ak suruh die bangun... die pulak x larat... huhuhuh

#ak nak mintak kat korang... doakanlaa member ak yang Baby nie sihat and kucing si Yana Goku un pon sihat dari penyakit...#

bye..

Wednesday, September 19, 2012

SEGMEN : SAYA NAK DI REVIEW & PROMOTE

Photobucket 
 
 
 
JOIN SEGMENT NIE!!!
 aku join segmen nie sebab ak jarang join mane-mane segmen..
kerana terlalu busy dengan pelbagai aktiviti and asignment..
dengan adenye mase terluang nie... ak join laa segment nie.. hehehe
saje nak tambah follower jugak.. :)
 
nie header saye... :)
 
 
ok... korangII yang nampak segmen nie.. jom laa join sekali... hee
 

Tuesday, September 18, 2012

Our Day..❤❤❤

Photobucket 
 
hye korangII semua!!!
 
cer tengok nie...
 

genap laa.. setahun 7 bulan...
ak rase... macam baru je semalam ak kenal dengan die...
tup-tup ak dengan die daa hampir due tahun...
kalau ditambah mase ak kenal dengan die?? 3 tahun laa...
selama mane pon ak dengan die... ak tetap x kenal diri die 100%...
hahaha... btw, selama ak dengan die... macam-macam ak rase...
ala... perkare biase... and banyak jugak ak belajar dari die...
ape yang die kate.. ape yang die nasihatkan kat ak.. semua ade lagi dalam kepala ak...
walaupun ak x tau ape akan jadi pada mase akan datang...
kate-kate die akan tersemat dalam pale hotak ak nie... hehehe.. :)
hahaha.... setakat nie... ape pon yang terjadi... ak masih lagi dengan die..
Alhamdulillah... syukur...  :)
and ak jugak x pernah rase menyesal kenal dengan die..
malah ak sangat bersyukur dapat kenal dengan die..
walaupun banyak ak berkate buruk pasal die... ak mengumpat pasal die...
tp, sakit-sakit hati ak kat die... ak x pernah menyesal langsung kenal dengan die...
SUMPAH ak cakap... x pernah langsung ak menyesal kenal dengan die...
sebab dari die jugak laa ak belajar macam-macam... hahaha
thanks ye awak... hehehe...
and ak jugak berterime kasih dekat besties Keding ak and aku...

Nurliyana Binti Jaafar Sidek...

sebab kau jugak laa ak kenal dengan si Keding ak nie...
and thanks jugak... sebab walaupun ak ade time cerite pasal keding ak nie yang burukII..
tp, kau akan bagi ak semangat and nasihat kat ak pasal die..
kalau xde kau... ak sendiri x tau ape laa jadi ak dengan si Keding ak nie sekarang...
entah ade lagi, entah tidak kan?? hahaha...
terima kasih jugak laa untuk kau ye... and member ak yang laen jugak..

Maria, Baby, Yatt, Dhiya, Zila, Nad... and Ruzaini...

nie pulak ucapan untuk si Keding... kalau one day nanti die bace blog nie.. :-
awak... thanks ye atas segala yang awak bagi kat saye selama nie...
and saya jugak nak mintak maaf kat awak kalau selama kite berkawan nie...
saye ade menyakitkan hati awak... and banyak bagi awak harapan yang maybe tercapai..
and maybe jugak tak dapat capai... so sory ye awak...
saya nak awak tolong laa percaye cakap saye..
saye x pernah rase meluat or menyampah dengan awak...
saye cume ade sakit hati je.. hehehe...
and sya sayang kat awak...
ok laa... saye x nak cakap lelebih kat sini.... 
yang lebihnye.. biarlaa saye dengan awak je yang tau... ok...
 ucapan nie khas untuk awak..
hahaha... buktinyer cik ning yang awak bagi kat saye... masih saye simpan... hahhaa
 say hai to Cik Ning here.. :-
 

Monday, September 17, 2012

Awak Kawan laa dengan sesapa pon.. saye x kisah...

Photobucket 
 
morning readers!!!
ak sendiri x sangke, kenapa ak bangun agak 'awal' hari nie...
sebab semalam ak tido dalam pukul 2 pagi jugaklaa...
tup2.. ak bangun dalam pukul dekat-dekat nak pukul 10 la kan... hahaha.. :D
pagi-pagi macam nie ak dapat panggilan dari member..
and ak jugak x sangke.. ak akan bangun tok angkat call die...
sebab ak dengar bunyi ringtone ak... hahaha.. :)
 untuk pengetahuan korang kan... ak daa slowkan volume untuk phone ak...
and ak x sangke ak boleh dengar bunyi yang slow itu... hahaha..

okay-okay... kembali ke tajuk entry ak nie...
2 hari yang lepas kan ak outing dengan member ak... kitorang p Bukit Bendera... hahaha
and sepanjang ak ke sana.. ak mesej laaa dengan Keding ak kan...
ye laa.. da laa die x dapat nak balikkan minggu nie...
so... kene laa layan die... emosi die sendiri ak x tau macam mane..
kejap mendung, kejap panas.. kalau mendung tu ak boleh tahan lagi... kalau panas tu payah..
mase ak mesej-mesej dengan die nie...
ak sendiri x tau kitorang nie mesej dengan nada marah ke, jelez ke, or perli ke.. hahahaha
sebab mase ak mesej dengan die.. ak xde perasaan pape pon...
walaupun die ade cakap pasal girl laen mase tu... maybe ak letih kot nak melayan karenah die yang nie... hehehe.. ak cume ikutkan rentak yang die nak je... hehehe
contohnye laa.. mase ak tengah otw nak p Padang Kota... tetibe die tanye ak daa sampai mana..
ak jawab ade otw nak p Padang Kota la kan... and ak tanye laa kenapa die tanye macam tu?
and jawapan die... senang sikit nak keluar dengan awek laen... nanti xde laa saye terserampak dengan awak... hahaha... owh.. memulanye ak jelez... tp, ak sedapkan hati ak... owh..
jawapan yang ak bagi... kalau nak keluar tu.. keluar je laa... saye x kisah laa... 
okay nie satu kisah... kisah lagi satu.... die ade calling kate die nak keluar dengan member..
sepanjang ak dengan die.. ak x pernah halang die nak keluar dengan sape...
sebab tu die x pernah nak halang ak kuar pergi mane-mane pon... asalkan pandai jage diri..
so.. mase die nak keluar tu.. ak bagi balik nasihat die kat ak...
nak keluar tu.. jage diri elok-elok laa semua bagaikan...and lagi satu pesanan ak laa kan..
nak keluar tu... mate jage sikit... dok ngusha boleh... jangan dok gatal nak keluarkn bunyi..
suit-suit laa bagai... tegur-tegur laa... sebab die nie kalau tegur pompuan ak yang risau...
and then die kate kalau die mintak no phone girl laen?? boleh x?
memula ak cakap x boleh.. lepas tu alasan die.. ala.. nak tambah kenalan laa..
so.. ak pun cakap.. okay... tambah kenalan je k... jangan jadi laen sudah...
macam x de kenalan lelaki pulak laa kan...
lepas tu die cakap kat ak yang ak nie berani kan bagi kebenaran macam tu kat die..
jawapan ak dekat die senang je... kalau di halang pon buat jugak... so... better x yah halang..
memang itu yang die nak buat kan... so... teruskan.. and die terus jawab... x nak.. haahaha..
and kate-kate die yang paling x ley blah laa... die kate Ruzaini... membe baek aku tu..
die boleh kate Ruzaini nie 'balakz' ak nombor 2??? what??!! ngat ak ape?
and ak cakap jugak laa... wak.. Aini nie member baek saye... awak jangan jelez tau...
jangan jadi macam saye...
terus die jawab bende yang memang buat ak sentap...
kalau macam tu... Intan tu pon kawan saye jugak... tp, ade orang jelez...
act, Intan nie member die nie punyer awek.. ak pernah jumpe die..
orangnye cantik... kurus... perfect laa...
tp, ak jelez dengan die... walaupun si die nie dok lepak dengan Intan and balak Intan..
so.. jawapan ak... sebab tu saya kate jangan jadi macam saye..
die pon okay je kan...
lepas nie awak nak kawan dengan sape pon... awak kawan laa... girl?? boy?? bapok ke hape ke..
saye kurang amik kisah... tp, agak-agak sikit okay...
 
that's all... bye!!

Debab ??? Mok ?? Uchuk ??

Photobucket
 
hye korang semua!!! ahaha...
 
kalau korang tengok tajuk entry ak hari nie kan... 
agak-agak korang laa kan... ape kene mengena dengan cerite ak malam nie erk?? hahaha.. :)
kalau korang nak tau... ketige-tige bende tu... yang kat tajuk entry ak nie..
adalah gelaran yang telah Keding ak bagi dekat ak...
die kalau bagi gelaran kat ak... ikut dan die je laa..
kalau mulut die nak panggil Mok.. die panggil laa Mok.. hahaha
tp, itu semua bukanla panggilan official ak dengan die okay...
panggilan official... adelah rahsie... mereka yang rapat je tau .. hehehe..
x perlu laaa di katekan di entry nie... malu i... hehehe.. :)
 
actually , panggilan tu semua d panggil ikut mase die...
panggilan Debab digunakan kalau die nak mengejek ak... 
lagi-lagi kalau time kitorang bangkitkan pasal berat...
ditambah pulak kalau die daa start tanye pasal berat ak... hahaha...
so.. bile ak daa jawab soalan die.. maka... dengan secara automatiknye , panggilan Debab and Mok akan keluar... hahaha..
kengkadang tu ak ade jugak laa terasa... ye laa.. korang rase senang ke kalau orang gelakkan korang??
bagi korang boleh kot... ala... siapa lagi yang gelakkan... pakwe korang jugak kan...
tp , kalau ak... dengan Keding ak , ade time ak akan kureng suke dengan situasi macam nie..
kengkadang tu ak rase terhine jugak laa... waaa...
sedih tak statement ak?? wahaha... Just Kidding je laa.. :)

okay , seterusnye ,  panggilan untuk Mok pulak....
panggilan nie akan muncul time ak Skype dengan die...hahaha..
sebab selalunye die akan skype dengan ak gune lappy member die....
so.. x kan laa die nak pakai panggilan official ak dengan die kan... hahaha...
tidak harus okay... melainkan kalau die ade dengan member die yang ak pon kenal laa kot..
hahaha.... tp, kebanyakkan die akan menggunakan panggilan Mok nie untuk ak... 
time ak Skype je laa... hahaha
bile ade mase... die akan calling ak... and ajak ak skype.. hehehe..
and ak un happie je laa... 
ye laa.. nak jumpe Keding ak.. x mampu... masing-masing jauh...
ak kat utara.. die selatan... hahaha... macam mane tu??
so... bile masing-masing daa mule online... die dengan pantas call ak...
dengan tanpe salam..[macam sebelum nie ak bagi salam laa pulak]...
die akan terus panggil ak MOK!!! MOK WAT APE??
itu laa ayat yang akan keluar dulu... hahaha...
ak pulak... dok bersabar je laa dengan panggilan nie...

panggilan yang terakhir... Uchuk... hahaha..
panggilan nie kerap keluar mase pagi...
Keding ak nie... time-time cuti die boleh je bangun dalam pukul 7 lebih...
time keje... nak bangun pukul 8 lebih pun payah tau... wahahaha.. :)
itu pon ak yang kene kejutkan...
tapi, kalau weekend... die pulak yang kejutkan...
so... kalau ak terjage memang ak akan terus je laa mesej dengan die kan...
time tengah mesej nie laa die akan panggil ak Uchuk...
sebab die tau ak baru bangun tido kan... hahaha...
and panggilan nie jugak die gune kalau die tanye ak...
samada ak daa mandi ke belum... kalau jawapannye belum...
panggilan nie laa yang die akan pakai... wahahaha.... 

tp, x pe... ak bahagie je... bahagie selagi die x buat hal and merajuk...
hahaha... tang tu.. memang ak paling lemah laa... wahaha...
tp, ade mase.. die akan panggil ak dengan ketige-tige panggilan tu laa... hahaha
time ketige-tige panggilan tu keluar.. bile die nak mengada-ngada...
hahaha...
dalam tige-tige panggilan nie... panggilan yang paling ak suke...
MOK...
sebab ak rase panggilan nie macam manje sangat laa.. hee
tp, ak x cakap pon dengan die, yang ak suke dengan panggilan nie..
sebab nanti die akan terus panggilan ak macam tu..
ye laa.. ak kan dalam proses nak diet... so... x ley laa die panggil ak macam tu..
sebab.... ape yang dikate... akan menjadi satu doa.. hahaha
ok laa... night reader!!!

Sunday, September 16, 2012

Sweet Song... Banmal Song...

Photobucket 
 
 
 
 
try laa korang dengar ye... best sangat..!!!

Terkenang Sesuatu Kisah Bile Lalu Disitu...

Photobucket 
 
hye korang semua!!!
 
pagi tadi ak baru je update pasal kengkawan ak... hahaha... 
entry kali nie... ak nak update pasal ape yang berlaku hari nie... hahaha.. :)
pagi nie... kitorang ade kelas awal... dalam pukul 9.10 minit ak ade kelas Marketing...
hahaaa... and then, kitorang dapat berite yang hari nie jugak memang kelas semua d cepatkan...
sebab dalam pukul 10 semua staf politeknik ade meeting kat DSM... hahaha..
 
so... nak dijadikan cerite.. malam semalam kan... hujan lebat sangat...
lepas tu... kipas kat rumah ak nie... daa maximum paling laju laa...
kalau kelajuan die boleh sampai nombor 10... ak daa pusing sampai nombor 10 tau... haa
tak padan dengan sejuknye lagi... ade hati pulak nak bukak laju-laju kan... hahaha
 
tibe-tibe je ak terbangun sebab dengar bunyi mesej...
mak ak mesej suruh call die... hahaha... lepas tu.. ak un ape lagi..
anak mithali laa katekan... ak terus laa kol... tp, tak semestinye ak nie manje yang rapat dengan mak..
hehehe... ak kureng sikit kalau bab manje-manje nie...
tambah-tambah pulak... ak nie anak sulung kan... memang tak laa... 
tp, kalau daa sampai mase ak termengada tu... laen cerite laa.. wahaha.. :)
so... time ak call mak ak... ape lagi... kene bebel laa... hahaha... 
ye laa time ak call je... dengan suare bangun tidony bagai... hahha... mane tak kene...
matahari daa tegak kat atas kepala.... bangunnye tak jugak... hahah.. :)
bile daa habis call, ak pun meneruskan aktiviti ak.... sambung landing balik...
lepas tu... ade pulak bunyik mesej kan... Keding ak pulak yang mesej... hahaha...
time tu... memang niat die nak menggangu tido ak la...
alamatnye... memang ak tak boleh nak tido lagi laa.. hehehe...
 
lepas tu... ak sempat jugak tengok jam... mase tu dalam pukul 8.15...
banyak kali jugak ak tanye kat membe ak kan... kelas betul ke pukul 9.10?
dorang jawab ye... tapikan... dorang boleh dok rileks je lagi... itu yang buat ak pelik tu..
daa laa buat rileks je... siap ade yang sempat bukak lappy bagai... sebab nak edit slide Marketing..
ade yang masih berguling lagi... 
daa laa semua x mandi lagi... semua jugak x gosok baju un lagi... hahaha...
dalam rumah ak nie... ade 6 orang tau... tandas ade satu je... so?? macam mane??
tengah dok syok-syok layan diri masing-masing... tetibe Maria dapat mesej dari lecturer Marketing..
die suruh carik kelas kosong... and die nak buat kelas pukul 8.30... hehehe...
ape lagi... time tu laa semua jadi kelam kabut kan...
so... bile pergi kelas nyer pon x de laa sesama...
Baby p dengan Farah kan... sebab nak print tok PAD and Marketing punyer slide kan...
and ak dengan Maria?? berjalan cepat laa pulak...
nak-nak time tu ak pakai baju kurung yang kaennyer jenis kipas kat belakang kan...
bukaan kaki die terhad.. lepas tu nak kene jalan lelaju...
yang si Maria pulak... bagi semangat kat ak...
"Mia2!! kau boleh Mia... kalau kau jalan laju berat ko boleh kurang 1 KG..."
tu laa kate semangat yang Maria bagi kat ak... ak pulak memang pantang kalau dengar pasal berat kurang nie kan...
almaklumlaa.. nak capai target sampai 49KG [entah boleh capai ke tidak entah].. hahah...
mase tengah otw p kelas tu... daa pukul 9.00 daa... 
so... Maria un call laa sesape je yang ade kelas time tu kan... kitorang memang dari pukul 8 x de kelas.. dalam kol 11 baru kelas kitorang start... untuk hari Jumaat je laa.. hehehe
lepas tu... budak-budak yang d arahkan pon daa dapat carik kelas kosong kan... hehehe
dekat BKE08..so... ak dengan Maria un bergegas laa ke kelas...
mase kitorang tengah otw p kelas tu... lecturer tu pon baru je turun... hehehe
and lecturer tu buat kelas un x lame... dalam 9.30 cam uh kitorang balik daa... hehehe
 
lepas tu... kitorang pon balik laa... pergi gerai tepi jalan tu..
niat nak beli makanan tok makan tengahari... kire nasik berlauk laa... hehehe..
tengok-tengok.. xde pulak... pelik jugak laa kan... bile tengok jam...
rupenyer baru pukul 10 pagi... memang x de laa kan.. so.. kitorang beli je laa nasi lemak kan..
lepas tu... kitorang straight ke rumah Nad... kononnye nak amik charger phone ak laa kan..
tetibe terlepak lelame kan... almaklumlaa... da jumpe kawan kan.. hehehe
lepas tu terus teringat dekat baby... sebab die pon kirim nasik lemak tu...
nak-nak die pulak nak balik kan time tu.. hahaha
memang kitorang kelam kabut laa nak balik.. hee
so... sampai je rumah Baby daa siap.. and die makan cecepat...
lepas tu die blah nak balik laa kan... and Maria terus p bilik belakang dok melayan citer 'We Got Married'... hee
ak pulak dok sebok meng'edit' blog ak nie...
yang sekarang nie laa hasil editting ak.. hahaha... simple je kan...
malas nak edit bebanyak... nanti ak sendiri pening kepale.. hahaha
 
lepas tu dalam pukul 3.30 petang ak, Maria and Yatt nak masuk poli...
nak hantar assignment... hahaha...
Yatt and Maria pakai seluar.. sempoi je... sampai kat ak je... jadi 'perempuan melayu terakhir'..
hehehe... perasan x sudah je ak nie... hahaha...so... bile sampai je depan office lecturer tu.. ak laa yang kene masuk kan... sebab ak laa yang paling sopan sekali... hehehe.. :)
so... masuk-masuk je... ak nampak 2 orang lecturer lelaki dalam office tu..
lepas tu.. lecturer yang sorang tu pandang ak kan.. so.. ak pun konon laa tanye kat mane tempat Pn Ros?? hehehe..
sebenarnye ak tahu je tempat die.. heheh... so.. rupenyer... depan die je.. hehehe
ak pon letak laa assignment tu atas meja die... and tetibe je lecturer tu tanye ak.. hehehe
Lect : awak duduk mane?? duduk kat luar ke dalam??
Aku :  luar... kenape cik??
Lect : tak de pape laa..
Aku : okay... terima kasih cik...
hahaha... punyer laa sopan ak bercakap dengan lecturer.. hahaha...
daa semestinyer laa macam tu kan... nanti dikate kurang sopan pulak..
tp, dengan member macam ?? hahaha... dorang yang kenal ak je tau ak macam mane... hehehe
lepas tu kitorang pon balik laa kan... balik rumah...
so... kitorang lalu laa depan Pusat Islam kan... tetibe je hujan..
so.. lalu laa kat laluan berbumbung... and kene masuk Jabatan Perdagangan... ehehehe
mule-mule risau nak masuk jabatan tu... ye laa dengan dressing kitorang yang macam orang separuh siap je... karang, x pasal-pasal kene saman RM50 pulak... melayang~~
and bile lalu kat satu kawasan tu... tetibe ak teringat something...
and bende tu buat ak jadi menggelatar bile teringat...
and bile jalan kat situ je.. ak tengok je atas bumbung tu...
nak tau sebab ape??
sebab sebelum nie ak lalu situ.. ade something jatuh...
ape yang jatuh?? ular... warne ijau... time tu pulak ak dengan Baby pakai baju hijau.. and kitorang jalan sekali pulak tu.. hahaha... die ingat kitorang nie pokok laa kot.. hahaha
lepas tu... bile daa lepas dari kawasan tu.. kitorang pon balik..
konon balik laa kan... last-last kitorang singgah lagi rumah Yatt..
dok lepak tengok cerite Paradise Kiss.. owh.. sungguh best citer itu.. hehehe
kitorang lepak sampai pukul 11 lebih.. lepas tu balik... hehehe
ok laa.. that's all... bye!!
sayang korang...
 
 

Friday, September 14, 2012

My Love Friends

Photobucket 
 
hye!!! salam Jumaat semua!!!
 
pagi tadi ak rase liat sangat nak bangun pagi...
semalam pun ak tidow pukul 1 pagi... hehehe.. :)
sebab membe ak datang nak siapkan kerje Marketing and PAD... hahaha..
sangat laa letih...
tambah pulak dengan sesi meluahkan perasaan dekat membe ak...
ak nie memang jahat siket... ye laa...
ade masalah baru tau ak nak carik membe-membe ak kan... mengada je lebih ak nie.. hahaha
 
mesti dorang pikir ak nie laen kan??
ye laa.. time happi-happie xde pulak nak carik dorang...
tp, time susah? time nak nangis-nangis bagai... baru ak carik korang...
 
entri nie ak tulis khas untuk korang semua yang bergelar kawan ak tike susah and senang..
 
Assalamualaikum korang..!!!
              Mengada tak ak tulis warkah nie untuk korang...?? hahaha... ye laa.. macam ak x boleh tulis surat je bagi kat korang terus kan?? ye laa.. antara kite semua... ramai yang satu kelas je kan... ade jugak yang bukan satu kelas... yang satu poli je pon ade... tp, satu jabatan laa.. hahaha.. :)
            Korang-korang, ak sebenarnye kan... tengah gatal tangan nak menail entry and warkah nie untuk korang tau... sebab ak baru je buat sikit perubahan dekat ak punyer blog.. hahaha... almaklumlaa... ak nie kan mengada bile daa x de keje.. hahaha.. :)
          Disini... ak nak mengucapkan terima kasih sangat dekat korang... sebab sudi jadi kawan ak... walaupun ak nie bukannye betul sangat pon... selalu je wat bende bodoh... and thanks sebab kebelakangan nie korang sudi dengar masalah ak... and sentiasa bagi support dekat ak... bagi ak semangat tok tempoh semua nie.... thanks okay korang... 
                                 AK SAYANG SANGAT DEKAT KORANG TAU!!!
 
okay... mai laa layan gambar member ak nie... hahaha

Nad and Yatt
Zazila aka Miss J
Sakinah!!
Yana and Maria
 ok.. that's all.. sorie pada kengkawan ak yang ak x upload gmbr... sebab line slow gile... so sorie...
ok... bye...
 

Monday, September 10, 2012

Berkawan Biar Seribu, Berkasih Biar Satu

 
tajuk entry nie hanyelah untuk menyedapkan hati ak semata-mata,
hati ak dengan tak menentu... dan bercelaru bile memikirkan semua hal...
dari hal kerja assignment, sampai laa hal peribadi...
kerje assinment ak x kisah lagi.... tp, hal peribadi nie yang membuatkan otak ak sakit..
hal yang melibatkan perasaan...
bile ak x fikirkan hal nie... laen pulak yang akan jadi nanti...
kalau ak fikir pulak... hanye akan menyesakkan dada dan fikiran ak saja..
 
seingat ak... malam semalam kite ade gayutkan?
and semalam jugak aku ade cakap... tolong jangan buat ak jelez lagi boleh x?
and jawapan kau... kau lagi suke kalau ak jelez... right?
and petang tadi, lagi sekali kau menjelezkan aku... 
and disebabkan itu... ak kureng mood nak menaip mesej... tp, ak gagahkan jugak jari nie menaip..
hai... alahai hati... kenapa laa cepat sangat jeleznye nie... payah ak macam nie...
 
kisah die macam nie...
die ade mesej dengan ak tengahari tadi... tanyer samada ak daa habis kelas ke belum..
maybe die nak ak teman die.. sebab tu time lunch hour die...
so... kebetulan ak bace mesej die time ak tepat habis kelas... and ak reply jugak mesej die..
and die x reply mesej ak... sebab die tertido..
semua nye sebab bile ak hantar mesej dekat die... satu pon die x reply...
 last-last dalam pukul 1.45 tengahari ak call die...
and ternyata memang die tangah tidow pon... and ak kejut laa die... suruh die bangun...
ye laa.. die kejekan... karang kate ak x kejut die pulak..
and lagi sekali petang tu die x bawak enset die kat office..
tau-tau dalam pukul 6 lebih die ade reply mesej ak... and die kate die balilk pukul 5.30..
ak tanyer die... kenapa balik lambat?
and die kate die teman kawan die pergi kedai tayar...
kawan.... tp, kawan perempuan...
haish!!! hati ak lagi sekali gelisah x tentu arah...
kenape?? kenapa kau suke buat macam nie erk?
macam x de orang laen pulak kan? Maria menenangkan ak dengan mengatakan yang die hanye teman je kot..
okay ak terime... tp, hati ak tetap sakit...

sampai sekarang awak...
please~~

Sunday, September 09, 2012

✦ Kisah Antara Kita Setelah Setahun 6 Bulan ✦

 
hye!!!
 
entry kali nie ak nak cerite pasal hubungan ak dengan si die yang x berapa nak menentu kebelakangan nie.. :)
beberapa hari yang lepas... sebelum kakak ak datang kat rumah ak..
ak perang besar jugak dengan die nie... korang sendiri paham kan die yang ak maksudkan...
pergaduhan ak dengan die kebelakangan nie... kire teruk jugak laa..
sampai 3 hari jugak laa die x nak reply and angkat call ak...
sian kat ak.. hee :)
die memang x rase pape laa kan.... nak rase macam mane??
sebab die marah dekat ak... weee... :)
3 hari ak menahan menanggung rindu kat die tau... die ape tau?
ak je yang tau... die x nak amik tau pon...
yang die tau? dende ak je... ehehe.... 
selamat laa tahap kesabaran ak nie x sampai limit lagi tao...
kalau daa lebih?? ak sendiri x tau keputusan ape yang patot ak buat??
ye laa... orang kalau daa marah kan... die mesti amik keputusan di luar batasan kan?
hahaha... ak takut ak sendiri x dapat kawal perasaan marah ak nanti...
lagi-lagi bile tahap kesabaran ak daa lebih tahap limitnyer... huhuhu...
xpe... kite kene banyakkan bersabar...
sabar kan separuh daripada iman? right?
and ak sendiri tak tahu kenapa kebelakangan nie... die sering kali menguji tahap kesabaran ak..
disebabkan ak masih lagi tahan dengan perangai die yang tak menentu nie...
so... ak masih lagi bertahan dengan die...
pernah ak ceritekan dekat kakak angkat ak pasal bende nie...
mase ak nak cerite bende nie dekat kakak ak... ak nak menangis jugak...
sebab ak tengah cerite dengan kakak ak kan... ak x nk laa menangis depan die...
[kite malu tau]
and ape yang kakak ak cakap kat ak... amatla memeranjatkan ak...
kesimpulan yang kakak ak cerite kat ak...
seperti die nak ak yang mintak clash dengan die...
what?!! ak terkejut semua ade... sebab ape?? ak terfikir jugak...
kenapa die mesti buat ak macam nie? kalau nak... terus terang sahaja kan senang...
memang laa perit.. kite mestilaa nak tengok orang yang kite sayang happy kan?
ak ade jugak bertanyer satu soalan nie kat die...
sebab beberapa hari mase kakak ak daa sampai sini... ak ade gaduh kecik dengan die..
and die kate.. die akan buat ak menyampah and meluat dengan die...
ak time tu... x dapat nak kate ape laa... sebab ak sendiri terkesima dengan ape yang die cakap..
ape salah ak sampai die nak seksa perasaan ak macam nie??
but... its okay... ak akan benarkan die buat ape je yang die nak..
even die nak sakitkan hati ak banyak kali... ak akan cube bertahan..
janji jangan lebih limit....

ak harap hubungan ak dengan die... berjalan dengan lancar

bye!!

❉ My Sista In The House ❉

 
hye!!
 
beberapa bulan yang lalu, kakak angkat ak post kat wall ak menyatakan..
yang die nak tompang stay kat umah ak... wao!!
 
 
ak terkejut jugak... sebab tetibe je akak ak yang cantik nak datang Penang pulak?
sebab mase die daa habis belaja kat Penang nie.. ak dalam sem 3 x silap ak laa.. :)
and lepas habis je final.. ak terus balik rumah laa...
so.. xde kesempatan nak berjumpe dengan akak ak time akhir laa..
mase tu... ak sedih jugak la... :)
ye laa.. bile ak fikir-fikir... bile lagi ak nak berjumpe dengan akak ak kan...
 
ak ingat lagi mesej yang akak ak hantar..
" sampai hati mia tinggalkan akk... :( "
time tu.. ak daa ade kat rumah daa...
and akak ak nie... x silap ak... belum habis exam lagi... and maybe lepas habis exam je..
die mesti laa nak merayau dengan membe-membe sebelum balik kan??
bile lagi nak berjumpe dengan membe kan??
walaupun duduk dekat.. x semestinyer dapat berjumpe kan?
bile ak dapat mesej akak ak macam tu... sedihnyer laa ak rase....
 
and mase ak dalam Latihan Industri... ak ade jugak tanyer akak ak nie...
bile die nak grade?? heee.. :)
and die kate mase ak tengah LI nie laa... so.. ak lagi laa sedih...
ye laa.. ak budget, ak dapat laa jumpe akak ak time die tengah nak grade kan?
 
and mase ak terima pesanan yang akak ak postkan kat wall ak...
terus ak terkejut... sebab die nak datang Penang...
and ak tanyer laa kenapa die nak turun Penang kan??
rupenye hari graduation die laa.. hee
hahaha... so... hajat ak nak berjumpe dengan kakak ak nie... tercapai laa..
akak ak nie amik akaun.. hee.. [haruslah ak kecohkan

and akak ak datang kat rumah ak dari hari Khamis lagi...
die bertolak dari rumah die dalam pukul 10 pagi macam tu laaa..
ak pulak hari tu memang ade kelas kan...
risau gak ak... time tu.. ak kelas dalam pukul 2-5 petang laa..
so... ak risau die sampai sebelum ak habis kelas je..
tp, Alhamdulillah... time ak balik... die pon x sampai lagi... hee
sebab bile ak daa sampai rumah.. ak mesej dengan kakak ak nie... 
ye laa.. ak tanyer laa die ade kat mane laa time tu kan...
mase tu die ade kat Bukit Gantang... hahaha.. :)
jauh lagi tu... ak pon terkejut... kenapa lame sangat kan?
 
and sementara menunggu ketibaan kakak ak nie.. ak un mesej laa dengan Keding ak kan..
hehehe... bergurau sende... ahahah.. time tengah bahagie kan..
kalau x, x de maknenyer nk bergumbire macam tu...
sampai ak sendiri x sempat nak mandi time jemput kakak ak tau.. :P
sebab die x kasi... so... bile ak terime je mesej kakak ak...
yang kate die daa sampai kat 7E... ak terus je bersiap.. hahaha..
sepatutnyer ak yang kene tunggu die kat 7e uh...
and kebetulan Syikin, housemate ak... nak keluar jugak.. nak beli reben katenyer...
nak hias gerai die kat Pesta Konvo uh.. hahaha... so... sehala je kan..

so... ak pon dengan bergegasnyer bersiap menyarung ape je baju...
janji nampak cantik.. :) heee...
and terus keluar dengan Syikin and terus ak nampak kakak ak nie kat depan 7e..
hee.. lepas tu.. terus bawak die makan kat Medan.. sebab die baru je sampaikan..
dari pagi pulak tu kan... mestilaa die lapar kan..
kebetulan si debab[Maria] nak teh ais kan... nk yang dekat Medan jugak tau..
lepas habis je kakak ak makan... ak teman Syikin pulak beli barang yang die nak tu..
untuk menghias khemah die kan... :)

lepas tu kitorang pon balik... 
ak dengan kakak ak berborak laa.. 
almaklumlaa... lame x jumpe kan.. banyak cerite nak di kongsi kan.. :)
sampai laa hari nie...
pagi nie kakak ak keluar awal.. sebab hari nie hari graduation die..
pukul 7.30 die daa kene ade kat Dewan...
so.. dalam area pukul 5 pagi tadi die punyer handphone die memekak laa kan..
untuk mengejutkan kakak ak nie... tp, ak yang bangun.. :)

ok laa.. ak letih laa nak story lagi.. bye!!


 

 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/