STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: Cerite Cuti [ 31 May 2014 ]

Tuesday, July 08, 2014

Cerite Cuti [ 31 May 2014 ]

well hello korang.....
kali nie aku rase mcm rajin je nak berceritee...
cerite sebelum ak tertidow.. and sebelum ak jadi malas yang amat..
kalau daa start malas... hurmm.. alamat berbulan laa tertangguh...

eh.. tp korang jangan risau.. cerite yang bakal aku cerite nie pon cerite bulan lepas...
hahaha... cerite basi ? heee...
tp, xde laa basi sangat k.... baru bulan lepas... heeee...
nie cerite 31, 1 and 2 Jun 2014....
ceritenye bermulaa disini... ceh.... hehehe...

[ WARNING : ENTRY NIE PANJANG... BAGI AKU LAA.. SEBAB LETIH GAK NAK MENAIP.. SO, KALAU TAK DAK MOOD... X YAH BACE... KALAU TAK NAK BACE PON TAK APE.. :) ]


31 May 2014  : - 


Actually, tarikh nie jatuh hari Sabtu okeh kengkawan... kalau korang tak bape  nak yakin.. korng boleh tgok kat kalender... :) and sepatotnye aku keje on that day... but, malam semalam tu kitorang dapat panggilan dari kampung... yang mengatakan nek teh ak tengah tenat... so, pagi tu aku terus telefon supervisor aku sebab ak tak dapat datang hari tu... emergency case... so.. pagi tu, lepas je breakfast... kitorang terus gerak ke Melaka... arwah nek teh aku niee duduk kat Hospital Kem Terendak... so, on the way ke Melaka tu.. kitorang tak singgah ke rumah nenek dlu.. kitorang terus pecut ke Kem Terendak tu...
  
Bile sampai kat situ , yang ade just anak lelaki nekteh jee ade time tu... anak lelaki die tu kitorang gelar abang kerol... ha, time tu die ade.. die sorng je laaa... and i look my grandma... keadaan die.. memang buat aku sedih gile laaa... then tgok time nurse tu nak refill balik air oksigen... but time nie aksedih aku x menangis lagi...
 
Then, lepas berapa jam kat hospital... kitorang terus balik kampung... time tu tak ade sape pon yang balik... ak dapat tau yang balik time tu maklong and busu aku laa balik.. tp, time aku sampai kat situ.. diorang keluar... so, bile daa sampai... ak dengan nak rehatnye.. terus laa melandingkan badan ak... ak baring bebtol depan tb... ade lak sebijik katil kan.. memang layan laa citer die... then ak terdengar laa suare sedara aku... tp, aku buat bodo je... aku layan je mengantuk ak... mase aku separuh sedar tak sedar... tetbe kak ngah aku kejut.. soh teman die pergi spital tu... teman.. sebab mase die datang tu... busu and maklong aku daa pergi dlu.. yang die nie... baru balik dari         kenduri... so.. tinggal die ngan anak die je... so, aku pon follow laaa tak dan nak tidow okeh... air liur pon tak sempat nak meleleh... hahaha :)

So, aku ni kan pantang di ajak.. memanjang on je.. tak pernah nak off.. melaenkan kalau mulut ayah aku kate "JANGAN... NO.. TAK BOLEH..." ha, memang ak off laa citer die... heee... so cecepat laa ak siap... then terus follow kak ngah aku... mase dalam perjalanan tu... nengok laa wechat.. and nampak laa adek sedara aku dok post ade kat tepi pantai.. cecepat aku roger... samada diorng nie da pergi ke belum... rupenye belom lgi... sebab time melawat tak sampai lgi... so, kiotrang pon lepak laa kat Pangkalan Balak...ngan family busu and maklong... then sampai mase je... kiotrang terus ke Kem Terendak... 

So , time sampai kat spital tu... memang daa ramai sangat yang datang melawat.... tp, yang sure, aku tak kenal.. yang aku kenal family aku jer... heee :) And mase melawat dengan kak ngah aku nie laaa aku menangis jugak.. sebab aku tengok mak busu ak and mak long aku.. time diorang pegang tangan nekteh aku... sorang kiri sorang kanan.. then dorang berbisik kt telinga nekteh yang diorang datang....so, time tu memang aku daa nanges daa... then ak terpandangn dekat abang sedara aku.. si Apis tu... die pon nanges.... sebab tengah nanges aku pergi tanye soklan yang tak berapa nak bijak kat si Apis tu... 

Myra : Pis, asal ko nanges ?
Apis : sedih laa doe.. ak teringat time kecik... aku selalu tlng dorang kat belakng.. and bla.. blaa..
Myra : [terbayang mase datang rumah nekteh mase raye....]

Then memasing diam....then yang paling menyentuh hati... time anak perempuan die daa mule ajar mak die mengucap.... omg !! memang sedih.... bende da jadi depan mate ak kn.. selalu tengok kat depan tb je... then... bile orang da ramai and kitorang pon da lama... kitorang terus balik.... tp, kitorang tak terus balik.. terus ke Klebang... ok.. setelah bertahun... aku baru tau Klebang tu d mana... or maybe aku daa pernah pergi sane.. tp, aku tak tau name tempat tu... and yang paling       penting... first time okeh ak minum COCONAT SHAKE... coconat shake yang dorang tergila-gila tu... hahaha...bg aku biase jerk ? hahaha.. tp die bertambah sedap sebab orang belanje.. yeah yeahh !! hahaha :)

Lepas tu.... terus balik rumah... and lepaking with sedara mare tersayang... :) and esoknye terus dengan planning asal.. family aku nak ke Air Papan , Mersing... so, pagi lgi dalam kol 6 cam tu... kitorang terus bergerak ke destinasi yang di tuju... actually, mase nak pergi nie pon ak daa rase tak sedap hati... and ak tak de feeling nak bercuti... tp, sebab daa booking semua kan.. so, kite ikut je.... :)


cerite 1 Jun 2014 akan disambung ke next entry yaw.. sebab entry nie je daa panjang.. takot korang muak nak bace daa... hehehe.. well see ya at next entry... wait yaaa... :) byee !!



Lots of Love ,
Myra =]

2 00 Komen:

Cheq Mas Ita said...

tarikh tu birthday busu tau.. sedih sgt..waaaaa

Myra Mia said...

@Cheq Mas Itasabar yeee busu.. :)

Post a Comment

 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/