STATUS UPDATED!
Ya Allah, Kau Lindungilah Orang Orang Yang Aku Sayang Dari Hasutan Syaitan, Kau Peliharalah Kami Ya Allah.. :')
Journey Of Myra Mia's Life: Lecturer Datang!!

Tuesday, April 17, 2012

Lecturer Datang!!

 
SEBELUM DI CERAP...
 
dup...dap...dup...dap... hahaha... itu je gambaran yang dapat ak bagi dekat korang...
sebab... kemungkinan lecturer ak nak datang hari nie untuk membuat cerapan ke atas diriku yang cantek ini... hehehe.. perasan kejap.. hahaha.. hanya sekadar menenangkan hati ak...
hahaha... ak harap... semuanye berjalan dengan lancar... amin.... 
sekarang ak hanye mampu menunggu panggilan dari lecturer ak dan pergi menjemput mereka...
hari nie.. ak datang awal sebab nak mengemaskini beberapa bende yang mungkin akan dicerap...
seperti buku log harian ak.. dan ... laporan mingguan ak...
 
*PERINGATAN!! BAGI SESIAPA YANG BAKAL MEMBUAT LATIHAN INDUSTRI A.K.A
PRAKTIKAL KELAK... JANGAN TANGGUH KERJA... LAGI-LAGI BUKU LOG HARIAN!! WALAUPUN TIADA TUGASAN YANG DIBERIKAN ATAU TIADA LANGSUNG TUGAS.. TETAP JUGAK KORANG KENE TULIS... KALAU KORANG TANGGUH!! MESTI KORANG MENYESAL!! CAYA LAA...
 
hahaha... terkejut tak dengan amaran ak?? kalau terkejut.. bgus laa.. kalau tak.. haha...
pandai sendri pikir.. sebab.. ak pernah jadi macam nie laa ak ingatkan korang...
amaran diberi awal-awal sebab... lecturer yang datang membuat cerapan.. semuanye laen bagi setiap tempat... mybe laa kot... ehehe.. dan.. mereka jugak mempunyai character yang berbeza...
bukan itu saja, cara dorang nak datang cerap pun... laen-laen care..
sebab.. ak dengar pelbagai cara lecturer yang datang membuat cerapan dekat kawan-kawan ak...
semuanyer berlainan tau... tp, Alhamdulillah... lecturer ak memberitahu ak seminggu lebih awal...
ade member ak.. dapat panggilan yang menyatakan yang die kene cerap esok?? haha.. paham dak?
maksudnyer, lecturer tu.. bagitahu sehari sebelum die datang..
hahaha... bukan tu je... ade yang tibe-tibe die daa ade dekat office...
just tunggu student diorang jemput je... haa?? macam mana tuh??
dibuatnye laa die x siap lagi kemaskini buku log harian die nie...
haa... bukannyer masalah student nie malas nak menulis buku log nie...
mungkin jugak diorang ade masalah mereka sendiri...
sebab tu ak bagi peringatan awal-awal... hahaha...
sebab ak sendiri pernah rase... caye laa cakap ak... jangan wat dunt know je dengan mesej kat atas tu
kalau wat x hirau jugak... up too u laa kan...
manusia semua berlainan kan?? so.. renung-renugkan laa okay...
ak nak tunggu kol nie.. sambil tu.. ak nak wat report... sat g ak update balik... okay?? ;)
 
...............................................
 
tunggu lagi... aish!! asal lecturer ak x kol-kol lagi nih??
daa excited daa nie... lepas beban ak pikir sal lecturer nie.. hahaha...
..........
tetibe pak ngah ngan kak Fina ajak p monitoring kolej plak... soo... JOM LA!!
happie dapt keluar dari office... boring je 24 jam duduk office kan??
lagi-lagi... lecturer x kol lagi nih... hahaha....
mase nie terpikir jugak... nak gtau ke tak dekat pak ngah ngan kak Fina??
last-last... ah!!! teram je laa... x nak duduk office punyer pasal laa.. hahaha
gedik x ak?? hahaha...
ok.. monitoring time..... wait for me ya!!! ;)
 
..............................................
 
OTW DICERAP..ade jugakkk...
tepat pukul 10.55 pagi... henfon ak berdering... mase nie ak tengah wat monitoring nih..
kat Kolej Ibarahim Yaakob... kat atas bukit uh... korang tau ke?? x kan.. hahaha
yang duduk kat UKM je yang tau... hahaha...
so... lecturer ak daa sampai bebetul depan PTM.. but ak??
still lagi kat kolej tu... tp, selamat bende yang kitorang tengah buat tu lagi sikit je..
hahaha... :)
then, kitorang siapkan cepat-cepat pas uh blah...continued petang nanti... haha
kau ni Mia... bebetul menyusahkan orang!!! sorie kak fina n pak ngah...
 
FINAL!! CERAPAN TIME!!!
so... time daa sampai tu.. ak cepat-cepat pergi sambut lecturer ak.. and say..
 
'cik.. soriie... buat cik tunggu...'
 
hahaha... ayat kesian doe... lepas tu.. lecturer ak terus duduk and terus suruh ak tandatangan..
and die suruh ak pergi jumpe penyelia suruh cop and tandatangan...
but!! die x nak jumpe...what?? argh!! mase tu.. kepala terus berserabut sikit...
kenapa die xnk jumpe penyelia ak...
bile ak turun.. ak cakap dengan penyelia ak yang lecturer daa smpai..but.. x nk jump Puan..
penyelia ak pun terkejut... and.. she said like that..
 
'x pernah ade lecturer yang x nak jumpe dengan penyelia die..'
 
mse uh.. hanye satu perkataan je yang ak fikir...
GAGAL!!! OMG!! mintak simpang~~~
tp, penyelia ak suruh jugak ak bawak lecturer ak turun bawah dan berjumpe dengan penyelia ak..
hahaha.. then lecturer ak setuju.. hahah.. happie...
ak dengar laa ape yang penyelia ak komen.. wah!! melangit!!
 
'dr segi komunikasi.. hmm.. mia nie pemalu sikit'
 
wao!! pemalu okay... pemalu.. hahah... ak pemalu...
kalo debab, keding, comel, jelite, cun, ayu bace nie... gerenti dorang tergelak berguling-guling
muka mia nie pemalu??!!! hahaha....
tu laa korang... ak daa kate ak pemalu.. korang x nak percaya... ahahha
hahaha... alah.. orang yang x kenal kau bertahun-tahun memang laa cakap macam tu.. hahaha
so.. sekrang selesai daa urusan ak... lepas segala beban... and..
buku log harian ak dan mingguan ak pun sudah disemak.... siap ade tandatangan n cop lg..
korang ade?? alah.. mesti ade... budak praktikal yang kene cerap mesti akan dapat cop laa...
dun worie laa.... but.. lain tempat laen cara tau... ingat...
and mase ak berborak-borak kejap dengan lecturer ak tadi.. mase...
penyelia pergi ambil cop rasmi laa kan..
esok lecturer ak nie.. kembali ke Penang...
 
'cik..saya nak ikut boleh tak??~~' nada gedik~~
 
hahahaha... ok laa,, sampai sini je peristiwa yang agak bersejarah nie kan...
bersejarah okay bagi ak... jangan maen-maen... hahaha...
ok... bye...
 
assalamualaikum... :)

2 00 Komen:

Hanif said...

Yang penting semuanya OK..hehehhee.
Gabra dan pemalu Mia...hehehehe

Tembam92 said...

hahaha... yup... pemalu orangnye.. hahha.. Gabra sebab bku log nyer baru je habis kemaskini pagi td... hehehe...

Post a Comment

 
Template Protected. All right reserved since 3 December 2012. Author + Design By Nurul in http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/